Gratis

Burgeracademie / VOEDING: Ik ben meer dan mijn kassaticket

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Drijvende School - Minnewater

Begijnenvest

8000 Brugge

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Natuurlijk let je op de prijzen als je winkelt. Maar je wil ook dat de rekening voor iedereen klopt. Jammer dat supermarkten op bezwaren of feedback regelmatig reageren met het antwoord 'dat de klant het zo wil'. Want 'dat blijkt zo uit de cijfers'. Toch is er een hele grote groep gezinnen die tijdens hun wekelijkse boodschappen tegen muren lopen. Ben jij één van hen?
Hannelore Tyskens vertelt hoe Rikolto (Vredeseilanden) samen met consumenten en supermarkten op zoek gaat naar manieren om van de duurzame keuze de gemakkelijkste te maken, en hoe de retailers omgaan met vragen over lokaal, fair, seizoensgebonden…


Een activiteit georganiseerd door Klimaatpodium Brugge en Food Lab Brugge, met de steun van Vormingplus Regio Brugge en Rikolto (Vredeseilanden).

Deze activiteit maakt deel uit van het project 'Burgeracademie voor het klimaat', een tijdelijke invulling van de Drijvende School tijdens Triënnale Brugge 2018.

Voor meer informatie over de Burgeracademie voor het klimaat en het volledige programma: www.burgeracademievoorhetklimaat.be.Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Drijvende School - Minnewater

Begijnenvest

8000 Brugge

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen