Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Beschrijving van het evenement
We gaan van het gas af, maar wat betekent dat voor je woning? CAST neemt je mee langs een aantal energieneutrale woningen in Tilburg-West.

Over dit evenement

Duurzame huizenroute (per fiets)

We gaan van het gas af, maar wat betekent dat voor je woning? CAST neemt je mee langs een aantal energieneutrale woningen in Tilburg-West. Let op: we gaan met de fiets!

* Het Hutje op de Hei van Joris Verhoeven: Joris Verhoeven bouwde zijn eigen gasloze woning op een unieke plek. Hoe heeft hij zijn energieneutrale woning ontworpen? Welke keuzes heeft hij gemaakt in het ontwerp, en waarom zit er een schimmel op zijn gevel? Joris leidt u rond op de begane grond van zijn woning.

* Daarna fietsen we door naar het huis van Derk Jansen. Hij heeft zijn woning eigenhandig van de stadsverwarming kunnen krijgen: hij installeerde een biomassa-ketel, een warmtewisselaar, 30 heatpipes en 24 zonnepanelen. Via een rechtzaak tegen de warmteleverancier wist hij van de stadsverwarming af te komen.

* Tot slot bekijken we het het duurzame project The Commons. We nemen een kijkje in het huis van ontwikkelaar Rob Keijzer die in de Dongevalei in een gasloze woning woont.

Datum en tijd

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen