Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud
Dit evenement is afgelopen

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Casusworkshop Financiering in de beeldschermzorg

Doorbraakproject 'De zorg ontzorgd met ICT'

Donderdag 23 april 2015 van 14:00 tot 17:00 (CEST)

Casusworkshop Financiering in de beeldschermzorg

Ticketinformatie

Geen tickets verkrijgbaar.

EvenementdetailsHet Doorbraakproject ‘De zorg ontzorgd met ICT’ organiseert op donderdag 23 april 2015 een casusworkshop over financiering in de beeldschermzorg. Het Doorbraakproject heeft als focus het bevorderen van grootschalig gebruik van ICT-oplossingen voor ondersteuning zelfredzaamheid ouderen thuis. Daarvoor ondersteunt ze consortia met opschalingsperspectief en helpt met het wegnemen van belemmeringen die opschaling verhinderen. Eén belangrijke belemmering is de financiering van ICT-toepassingen. Het gaat niet alleen om aanschaf, (door)ontwikkeling en implementatie, maar ook om gebruik en support: kortom een volledige businesscase.


De huidige wijze van financiering (met name via bekostiging) en organisatie vanuit dienstverlenende (zorg)instellingen en (ICT-)leveranciers is niet vanzelf ingesteld op (24/7) ondersteuning die ouderen en hun mantelzorgers thuis verwachten/wensen. Daar is nieuw, overstijgend denken en handelen nodig.

De zorginstellingen Zuidzorg en Sensire zijn bereid gevonden om op 23 april als case te dienen. Zij zijn pioniers op het gebied van de beeldschermzorg en hebben de ambitie om het gebruik hiervan te integreren binnen hun bedrijfsvoering.
 

Programma

13:30 uur

Ontvangst

14:00 uur

Welkom - Ondersteuning Ouderen door ICT Innovatie
Dik Hermans (Aanjager Doorbraakproject ‘De Zorg ontzorgd met ICT’)

14:15uur

Businesscase Zuidzorg
Zorginstelling schetst situatie met betrekking tot beeldschermzorg, geeft daarna openheid over de financiële stromen, benoemt de uitdagingen die haar pad kruisen en deelt haar dromen en die van samenwerkingspartners.

14:30 uur

Businesscase Sensire
Zorginstelling schetst situatie met betrekking tot beeldschermzorg, geeft daarna openheid over de financiële stromen, benoemt de uitdagingen die haar pad kruisen en deelt haar dromen en die van samenwerkingspartners.

14:45 uur

Start subsessie
Na deze presentaties gaat u uiteen in een workshopsetting, waar u wordt uitgedaagd een top 3 van oplossingen te bedenken die daadwerkelijk kunnen resulteren in een financiële businesscase die de dromen van Zuidzorg en Sensire kan dragen en uiteraard die van vele andere zorginstellingen. 

15:45 uur

Pauze

16:00 uur

Slotsessie – Top 3 oplossingen
Plenaire terugkoppeling sessies. De oplossingen worden per team gepresenteerd.

16:30 uur

Discussie en vervolgacties

17:00 uur

Netwerkborrel

 

Heb je vragen over Casusworkshop Financiering in de beeldschermzorg? Neem contact op met Doorbraakproject 'De zorg ontzorgd met ICT'

Waar en wanneer


Media Plaza
6 Croeselaan
3521 CA Utrecht
Nederland

Donderdag 23 april 2015 van 14:00 tot 17:00 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Doorbraakproject 'De zorg ontzorgd met ICT'

De inzet van innovatieve ICT-oplossingen om de zelfredzaamheid van ouderen te ondersteunen, biedt zowel op maatschappelijk als bedrijfseconomisch gebied kansen. Deze kansen worden echter nog onvoldoende verzilverd. Het is van groot belang versnelling te realiseren in de opschaling van technologische innovaties die de zelfredzaamheid van ouderen ondersteunen. Het Doorbraakproject ‘De zorg ontzorgd met ICT’ heeft als doel belemmeringen die opschaling van innovatieve ICT oplossingen in de langdurige zorg in de weg staan te doorbreken en daarmee de opschaling hiervan te stimuleren.

  Contact opnemen met de organisator

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.