Gratis

Cedris-lezing 2022: 'Het belang van scholing' door Adnan Tekin

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
10 februari spreekt Adnan Tekin, voorzitter van de MBO Raad de jaarlijks Cedris-lezing uit met als thema 'Het belang van scholing'.

Over dit evenement

Jaarlijks organiseren wij de Cedris-lezing om extra aandacht te vragen voor het maatschappelijke én economische belang van betaald werk voor mensen met een arbeidsbeperking. In 2022 vindt de lezing plaats op donderdag 10 februari. Juist in deze krappe arbeidsmarkt is het van grote meerwaarde om in te zetten op ontwikkeling van mensen. Het thema van de lezing is dan ook: ‘Het belang van scholing’.

Adnan Tekin, voorzitter van de MBO-raad, zal de lezing verzorgen. In de lezing zal hij zich richten op het belang van een leven lang ontwikkelen voor iedereen. Alle werkenden én werkzoekenden. Specifieke aandacht in de lezing gaat uit naar de scholings- en ontwikkelmogelijkheden voor mensen met een arbeidsbeperking en anderen die in het werk afhankelijk zijn specifieke ondersteuning.

Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen zal daarbij nadrukkelijk de verbinding worden gelegd met de lokale en regionale arbeidsmarkt en de rol van gemeenten. Thema’s die ongetwijfeld aan de orde komen zijn: het belang van entree-onderwijs, praktijkleren, het voorkomen van voortijdig schoolverlaten en de aanpak van jeugdwerkloosheid.

Hans Borstlap zal een reflectie geven op de lezing. In lijn met de adviezen uit zijn rapport ‘in wat voor land willen wij werken’ zal hij benoemen wat nodig is voor een arbeidsmarkt waarop iedereen kan (blijven) meedoen. Goed onderwijs en voortdurende bijscholing van arbeidskrachten is daarbij één van de belangrijkste aandachtspunten. En ongetwijfeld zal in zijn reflectie ook aandacht zijn voor de keuzes die het nieuwe kabinet hierin maakt.

De Cedris-lezing wordt online gehouden. Tijdstip: 14.00 – 16.00 uur.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Organisator Cedris

Organisator van Cedris-lezing 2022: 'Het belang van scholing' door Adnan Tekin

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen