€ 7,50 – € 23,50

Celebrating Repair: 10 jaar Repair Café

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam

Oosterdokskade 143

1011 DL Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op 18 oktober 2019 is het 10 jaar geleden dat het allereerste Repair Café werd gehouden. Inmiddels zijn er bijna 2.000 Repair Cafés wereldwijd. Dat vieren we met een groot symposium in de centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam. Het is de kick-off van een feestelijk jaar vol bijzondere jubileumactiviteiten.

Repareren is een actieve vorm van werken aan een duurzame en sociale toekomst. Hoe kunnen we hier nog beter in worden? Dat is een van de vragen die we tijdens het symposium willen beantwoorden.

Ben jij reparateur, ontwerper, beleidsmaker, ondernemer of student, of wil je meer weten over de betekenis van repareren in ons dagelijks leven? Kom dan naar deze unieke dag met presentaties, discussies, interviews en workshops.

Keynote door prof. Tine de Moor, hoogleraar sociale en economische geschiedenis en collective actions aan de Universiteit Utrecht en enthousiast Repair Café-bezoeker

Bijdragen van reparateurs, kunstenaars, ontwerpers, onderzoekers, iFixit en Maakplaats021

Moderator Andrea van Pol

Kaartjes gehele dag € 12 euro (incl. koffie/thee in de ochtend) / € 23,50 (incl. koffie/thee in de ochtend + lunch)

Kaartjes middagprogramma € 7,50 (incl. borrel)

Plenair ochtendprogramma (OBA Theaterzaal): 09:30 - 12:30 uur

Met o.m. een toekomstverkenning over productdesign met het koffieapparaat in de hoofdrol (bijdragen van o.a. directeur sustainability bij Philips Eelco Smit, onderzoeker circulaire economie Marcel den Hollander, en reparatie-experts van de Repair Cafés); een politieke verkenning met Kamerlid Carla Dik-Faber (ChristenUnie) en een lobbyist van iFixit Europe; een terug- en vooruitblik met Repair Café-bedenker Martine Postma; en een rondetafelgesprek over de bijzondere samenwerkingen met Netwerk Bewust Verbruiken Vlaanderen, kunstenaar Sjaak Langenberg en anderen.

Facultatief middagprogramma vanaf 13:30 uur (volledig programma wordt eind september bekendgemaakt, programma is gedeeltelijk in het Engels)

Met reparatieworkshops en demonstraties (o.a. iFixit met mobiele telefoon reparatie, ontwerper Heleen Klopper met nieuwe visies op textielherstel, paraplureparatie, studenten DesignLab Rietveld Academie, de Feministische Handwerk Partij, Right to Repair). Maakplaats021 verzorgt een kidsrepair workshop.

Korte inspirerende presentaties van projecten en reparatieonderzoeken door kunstenaar Sjaak Langenberg (Re-creatie project i.s.m. zorginstelling Reinaerde), ontwerpers Maaike Roozenburg, Kristzina Czika, Jesse Howard, kunstenaar Pavèl van Houten, onderzoeker Guy Keulemans over 'transformative repair' (Universiteit van Sydney), onderzoeker Maja van der Velde (Universiteit Oslo) en veel mogelijkheden voor ontmoeting en uitwisseling.

En... ARK Amsterdam geeft uitleg over gebruik van de nieuwe Repair Café-huisstijl en wie wil kan een persoonlijk Repair Manifesto maken.

17:00 - 18:00 uur afsluitende borrel met opening tentoontoonstelling Ode aan de reparateur.

In samenwerking met: Openbare Bibliotheek Amsterdam en Maakplaats021

Met dank aan de financiële bijdrage van: BankGiro Loterij Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Gemeente Amsterdam, Ministerie van I&W, Provincie Noord Holland, WeCycle en iFixit.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam

Oosterdokskade 143

1011 DL Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen