€ 10 – € 23,50

Celebrating Repair: 10 jaar Repair Café

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam

Oosterdokskade 143

1011 DL Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op 18 oktober 2019 is het 10 jaar geleden dat het allereerste Repair Café werd gehouden. Inmiddels zijn er meer dan 1.800 Repair Cafés wereldwijd. Dat vieren we met een groot symposium in de centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam. Het is de kick-off van een feestelijk jaar vol bijzondere jubileumactiviteiten.

Repareren is een actieve vorm van werken aan een duurzame en sociale toekomst. Hoe kunnen we hier nog beter in worden? Dat is een van de vragen die we tijdens het symposium willen beantwoorden.

Ben jij reparateur, ontwerper, beleidsmaker, ondernemer of student, of wil je meer weten over de betekenis van repareren in ons dagelijks leven? Kom dan naar deze unieke dag met presentaties, discussies, interviews en workshops.

Keynote door prof. Tine de Moor, hoogleraar sociale en economische geschiedenis en collective actions aan de Universiteit Utrecht en enthousiast Repair Café-bezoeker

Bijdragen van reparateurs, kunstenaars, ontwerpers, onderzoekers, iFixit en Maakplaats021

Moderator Andrea van Pol

Kaartjes € 12 euro (incl. koffie/thee in de ochtend) / € 23,50 (incl. koffie/thee in de ochtend + lunch)

Early bird-tickets (te bestellen t/m 30 juli 2019) € 10 (incl. koffie/thee in de ochtend) / € 21,50 (incl. koffie/thee in de ochtend + lunch)

Plenair ochtendprogramma (OBA Theaterzaal): 09:30 - 13:00 uur

Met o.m. een toekomstverkenning over productdesign met het koffiezetapparaat in de hoofdrol (bijdragen van o.a. onderzoeker circulaire economie Marcel den Hollander en reparatie-experts); een politieke verkenning met Kamerlid Carla Dik-Faber (ChristenUnie) en een lobbyist van iFixit Europe; een terug- en vooruitblik met Repair Café-bedenker Martine Postma; en een rondetafelgesprek over de toekomst met jongeren, Netwerk Bewust Verbruiken Vlaanderen en anderen.

Facultatief middagprogramma vanaf 14:00 uur (volledig programma wordt begin september bekendgemaakt)

Met reparatieworkshops en demonstraties (door iFixit, ontwerper Heleen Klopper en anderen), presentaties van kunstenaars Sjaak Langenberg (Re-creatie project i.s.m. zorginstelling Reinaerde), ontwerpers Maaike Roozenburg, Kristzina Czika, Jesse Howard, kunstenaar Pavèl van Houten en veel andere mogelijkheden voor ontmoeting en uitwisseling. En... ARK Amsterdam geeft uitleg over gebruik van de nieuwe Repair Café-huisstijl.

17:00 - 18:00 uur afsluitende borrel met opening tentoontoonstelling Ode aan de reparateur (onder voorbehoud)

Met dank aan: iFixit Europe, Openbare Bibliotheek Amsterdam en Maakplaats021

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam

Oosterdokskade 143

1011 DL Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen