Celelezing 2019 prof. dr. ir. Maarten Steinbuch

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Grote Kerk/Academiehuis Zwolle

Grote Markt 18

8011 LW Zwolle

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Maarten Steinbuch geeft Celelezing 2019

Op woensdag 6 november a.s. houdt Prof.dr.ir. Maarten Steinbuch de Celelezing 2019 met als titel “Een robot als vriend?”.

We spelen in de wereldtop met onze voetbal- en zorgrobots, en we zijn als Nederland nummer 1 wereldwijd in high tech machines, en een living lab voor slimme en elektrische auto's. We hebben de meest nauwkeurige chirurgische robots ter wereld, en kunnen operaties doen die niemand anders nog kan. Data wordt dominant en bepalend. Hoe snel gaat dit nu, en waarom gaat dit zo snel, en wat zijn de implicaties?

Maarten Steinbuch werkt met zijn groep aan innovaties voor onder meer de automotive industrie, de high tech sector en de zorg. Hij werkt met zijn team bijvoorbeeld aan elektrisch vervoer, autonome auto- en robottechniek en kernfusie. In 2016 eerde de Technologiestichting STW hem als Simon Stevin Meester, de hoogste onderscheiding voor de technische wetenschappen binnen Nederland. Hierbij werd vooral de manier geroemd waarop hij met het bedrijfsleven samenwerkt om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. In 2013 werd Steinbuch tot Universiteitshoogleraar benoemd, daarnaast is hij wetenschappelijk directeur van het TU/e High Tech Systems Center en van de Eindhoven Engine.


Datum en tijd

Locatie

Grote Kerk/Academiehuis Zwolle

Grote Markt 18

8011 LW Zwolle

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen