€ 225

Chakra cursus

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Yogaspot

142 Laan der Hesperiden

1076 DX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Chakra’s zijn energiecentra in ons lichaam. Er zijn zeven basischakra’s. Per les wordt één chakra behandeld. De cursus wordt gegeven door: Masja Ninck Blok

Voor wie is deze cursus? Voor iedereen die meer wil weten over chakra’s; in theorie en in de praktijk. Maar vooral: voor iedereen die houdt van verdieping en persoonlijke ontwikkeling.

Programma-inhoud Iedere cursusdag begint met een theoriegedeelte. Vervolgens ga je er praktisch mee aan de slag door middel van yoga en meditatie. De yogahoudingen zijn steeds gericht op het desbetreffende chakra van die week. Ook de wekelijkse meditatie sluit aan op het chakra van die dag en is daarmee iedere week anders! Na een korte pauze volgt het onderdeel chakra-psychologie waarbij je nog meer in de stof duikt, nu met het licht op jouw (dagelijks) leven.

Wat leer je in deze cursus?

- meer bewustwording van je lichaam, fysieke sensaties en energie - kennis over de chakra’s: wat zijn het, waar zitten ze, waar hebben ze betrekking op? - welke yogahoudingen, mantra’s en meditaties je voor de specifieke chakra’s kan gebruiken, en hoe je zelf praktisch met de psychologische thema’s aan de slag kan gaan - handvatten om zelf te werken met de chakra’s: fysiek, energetisch, mentaal en emotioneel

Je krijgt tips, inspiratie en/of thuiswerkopdrachten om zelf heel praktisch met de chakra’s verder aan de slag te gaan tussen de lessen door.

Lesinhoud:

Week 1: Muladhara – wortelchakra (26 februari) Thema: ‘er zijn’ Verbinding met je fysieke lichaam, aarden, basis, veiligheid, stabiliteit, familie, je ergens bij voelen horen.

Week 2: Svadisthana – sacraalchakra (5 maart) Thema: ‘voelen’ Seksualiteit, sensualiteit, partnerrelaties, emoties, scheppend vermogen/creativiteit, go with the flow.

Week 3: Manipura – navelchakra (zonnevlecht) (12 maart) Thema: ‘handelen’ In je kracht staan, je laten gelden (in een groep/in de wereld), wilskracht, doelgerichtheid, ambitie, manifestatie.

Week 4: Anahatha– hartchakra (19 maart) Thema: ‘beminnen’ Onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen, compassie, vergeving, harmonieuze relaties, gevoel van verbinding.

Week 5: Vishudda – keelchakra (26 maart) Thema: ‘spreken’ Communicatie, je uiten, zelfexpressie, creativiteit, luisteren, overgave tot ‘het hogere’.

Week 6: Ajna - voorhoofdchakra (2 april) Thema: ‘zien’ Verbeeldingskracht, meditaties, visualisaties, dromen, dieper inzicht, intuïtie, helder zien/voelen.

Week 7: Sahasrara - kruinchakra (wit :-) (9 april) Thema: ‘weten’ Het gevoel dat er ‘meer’ is tussen hemel en aarde, bewustzijn, wijsheid, spiritualiteit.

Reviews van cursisten die eerder deze cursus volgden:

“Het programma is divers en Masja creëert een zodanige sfeer dat de cursisten zich ook echt open durven te stellen. Zo ontstonden er fijne gesprekken om tot zelfinzicht te komen. De yoga en meditatieoefeningen waren ook erg fijn. Kortom: een aanrader!” - Yvette

“Een absolute aanrader voor iedereen die meer wil weten over chakra's en zin heeft om eens op een andere manier naar zichzelf te kijken. In een warme, veilige omgeving is ruimte voor persoonlijke verhalen, maar minstens zo belangrijk voor mij: ook voor humor. Masja is een lieve, enthousiaste docente die alle informatie ook in een breder perspectief kan plaatsen.”- anoniem

Kosten: € 225,- voor de cursus van 7 lessen of € 280,- inclusief een chakra-reading door Francien Degewij. Wil je gebruik maken van deze combinatiedeal? Mail dan even naar info@yogaspot.nl

Data: 4 nov t/m 16 december
Tijdstip: 13.30-16.30 u

Meer informatie over chakra's vind je op onze website, onder http://yogaspot.nl/chakras/

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Yogaspot

142 Laan der Hesperiden

1076 DX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen