Gratis

Chicks and the City talks Mental Health

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Hoe zorg jij voor je mentale gezondheid? Durf jij open te praten over jouw zorgen en mentale problemen?

Over dit evenement

Hoe zorg jij voor je mentale gezondheid? Durf jij open te praten over jouw zorgen en mentale problemen? Het afgelopen jaar valt iedereen namelijk zwaar, maar ook hierop rust een taboe. Maar waarom eigenlijk? Want in Nederland kampen jaarlijks 797.000 mensen met een depressie.

Daarom gaan wij openlijk praten over:

Mental health and you! Leonie Burggraaf is oprichter van het initiatief 'Ik ben open'. Een platform dat zich inzet om Nederland mentaal gezonder te maken. Helaas heeft zij zelf te kampen gehad met een zware depressie en daarom zet zij zich nu in als spreker waarin zij mensen mee op reis neemt langs de mijlpalen die hebben geleid tot haar depressie.

Hoe maak je mental health bespreekbaar? We gaan hierover in gesprek met Chantal Rachman. Chantal is student en voor een schoolopdracht maakte zij een documentaire over mentale gezondheid. In deze documentaire laat zij zien waarom het belangrijk is om dat er open over mentale gezondheid gesproken wordt.

Hoe zet je de eerste stap om hulp te vragen? Dit bespreken wij met Sophie en Jorian van @Ease. @Ease is een organisatie die zich inzet voor eenzame jongeren van 12-25 jaar. Als je ergens mee zit, dan kun je zonder afspraak gratis en anoniem bij hen naar binnen lopen. Geen enkel onderwerp is te gek!

Op woensdag 23 juni gaan de meiden van Chicks And The City daarom samen met hun gasten het gesprek aan. It's time to speak up and talk about your mental health!

Over Chicks And The City

In 2004 bedacht mediamaker Natasja Morales het concept Chicks and the City (CATC): meidenradio als participatieproject in Rotterdam. Nu, 17 jaar later, is CATC een breed mediaplatform. Op verschillende manieren en in diverse media - live en online – worden items gemaakt, content gerealiseerd en activiteiten georganiseerd. Vóór en dóór meiden en iedereen die geïnteresseerd is in deze belevingswereld. De meiden van CATC werken aan talkshows, podcasts, social media, YouTube & TV series, livestreams, mediaworkshops en educatieve events. CATC is een talentontwikkelingstraject waarbij meiden in de leeftijd 15-25 jaar uit de haarvaten van de stad al doende leren.

Dit Chicks And The City Talks Mental Health event is samengesteld en wordt georganiseerd door de chicks van CATC.

Natuurlijk volgen wij de coronamaatregelen van het kabinet. Tussen de zitplekken is 1,5 m afstand. Waar je kunt plaatsnemen is aangegeven. Daarnaast is er desinfectiemateriaal en zorgen wij voor een goed geventileerde ruimte. Kom alsjeblieft niet naar de bibliotheek als jij of je kinderen klachten hebben. Klik hier voor informatie over de coronamaatregelen die bij ons gelden. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moet je van tevoren een plekje reserveren. Zo kunnen we jouw veiligheid en die van andere bezoekers garanderen.

  • Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110

Wil jij er live bij zijn in het theaterzaal? Meld je dan aan via eventbrite. Kan je toch niet komen? Geen probleem, breng ons wel even op de hoogte via  evenementen@bibliotheek.rotterdam.nl. Dan kunnen we iemand anders blij maken met een zitplaats.

  • Locatie: online

Kun je er niet fysiek aanwezig zijn? Kijk dan vanaf 19.30 uur online mee via de Facebookpagina of het YouTubekanaal van Chicks And The City.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Bibliotheek Rotterdam

Organisator van Chicks and the City talks Mental Health

Een van de drukstbezochte plekken van Rotterdam is de bibliotheek: hét kenniscentrum en culturele podium van Rotterdam. Natuurlijk kun je boeken, muziek en films lenen, maar ook voor activiteiten, workshops, goede studie- of werkruimte, het huren van een zaal of bijwonen van een voorstelling ben je welkom.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen