CHICKS VERSUS BOYS XL Edition

Venster Acties

CHICKS VERSUS BOYS XL Edition

Meiden en jongens gaan in debat over grensoverschrijdend gedrag

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam 110 Hoogstraat 3011 PV Rotterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

CHICKS VERSUS BOYS XL Edition

Op woensdagavond 19 oktober van 19.00 tot 21.00 uur, organiseren de jongeren van Chicks And The City, in samenwerking met WMO Radar, een live Chicks VERSUS Boys event vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam, met het thema ‘Grensoverschrijdend gedrag’.

Grensoverschrijdend gedrag is een actueel thema in Rotterdam. Maar wat is nu eigenlijk grensoverschrijdend gedrag? Wat vinden jongens van grensoverschrijdend gedrag? Wat is de kijk van meiden hierop? Zien we hier verschillen in mening en kunnen ze het met elkaar eens worden? Tijdens het Chicks VERSUS Boys live event (georganiseerd door de jongeren zelf) zullen al deze vragen (en meer) aan bod komen.

Het wordt een interactieve avond waarbij verschillende thema's die met grensoverschrijdend gedrag te maken hebben aangekaart worden en waarbij zowel het publiek, de sprekers, als de jongeren van WMO Radar en Chicks And The City (CATC), op een eigentijdse manier met elkaar in gesprek zullen gaan. Van de gesprekken die er op de avond plaatsvinden worden CATC-podcasts gemaakt, die ook met beeld worden opgenomen, met medewerking van de participerende jongeren vanuit het project. De presentatie van de avond is in handen van presentatrice, mediamaker en founder van CATC, Natasja Morales - samen met de deelnemende chicks en boys van WMO Radar en Chicks And The City.

Jongerenparticipatie

Tijdens een workshopreeks voorafgaand aan het live event gaan jongens en meiden, in de vorm van media experience workshops, aan de slag met het onderwerp grensoverschrijdend gedrag en de programmering van het event. Het Chicks VERSUS Boys XL Edition event wordt door de jongeren (leeftijd 15-25) zelf bedacht en georganiseerd.

Over Chicks And The City meidenparticipatie mediaprojecten

In 2004 bedacht mediamaker Natasja Morales het concept CATC: meidenradio als participatieproject in Rotterdam. Nu, 17 jaar later, is CATC een breed mediaplatform. Op verschillende manieren en in diverse media - live en online - worden items gemaakt, content gerealiseerd en activiteiten georganiseerd. Vóór en dóór meiden en iedereen die geïnteresseerd is in deze belevingswereld. De meiden van CATC werken aan talkshows, podcasts, social media, YouTube & TV series (Chicks On Screen), livestreams, mediaworkshops en educatieve events.

Het is een talentontwikkelingstraject waarbij jongeren in de leeftijd 15-25 jaar uit de haarvaten van de stad al doende leren. Dit podcast event is samengesteld en wordt georganiseerd door de jongens en meiden van CATC in samenwerking met WMO Radar, begeleid door onze young professionals en (media) professionals.

Check voor meer informatie onze instagram page @chicksandthecity en onze website https://www.chicksandthecity.nl om je te abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief!