Uitverkocht

China door de ogen van Ruben Terlou

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Ypenburg

Schrabber 8

2596 SR Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Opnieuw reisde Ruben Terlou door China voor een documentaireserie. In Door het hart van China gaat hij van het uiterste noorden naar het zuidelijkste puntje van dit immense land. Als fotograaf, maar vooral als nieuwsgierige reiziger op zoek naar bijzondere ontmoetingen. Op donderdag 19 april vertelt hij in bibliotheek Ypenburg over zijn ervaringen. Reist u mee? U bent van harte welkom.

In zijn eerste tv-documentaire volgde Terlou de rivier de Yangtze. Nu reisde hij (met regisseur Maaik Krijgsman) van de verdroogde steppen van Binnen- Mongolië tot de tropische kust van Macau, dwars door het hart van China. Terlou sprak met de mensen die hij tegenkwam, hoorde wat hen bezighoudt, wat hun ambities zijn en wat hun angsten.

Verhalen en beelden
In de bibliotheek vertelt hij aan de hand van fragmenten en beelden over de impact van de economische vooruitgang, de dromen van Chinezen en het leven van alledag.

Over Terlou
Ruben Terlou is documentairemaker, fotograaf en arts. Dat hij gemakkelijk contact maakt met de Chinese mensen komt mede doordat hij de taal spreekt: hij studeerde Mandarijn in China. Ook als fotograaf is hij succesvol. Hij won prijzen bij de Zilveren Camera en in 2016 de Prijs voor de Vernieuwende Fotojournalistiek.
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Ypenburg

Schrabber 8

2596 SR Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen