Chinees, beginners II

Chinees, beginners II

Venster Acties en details

€ 142,29

  Locatie

  stichting !Triggr

  Middelweg 5

  2461 CB Ter Aar

  Netherlands

  Kaart bekijken

  Restitutiebeleid

  Chinees, beginners II

  Over dit evenement

  Basiscursus II Mandarijn Chinees

  Tijdens deze cursus leert u de beginselen van de Chinese taal. De nadruk ligt hierbij op het leren spreken en verstaan van het Chinees. Na afloop van deze basiscursus kent u ongeveer 120 Chinese woorden waarmee u eenvoudige conversaties in het Chinees kunt voeren, zoals begroeten en voorstellen, de weg vragen, vragen wat iemand wil drinken, vertellen over familie, vertellen over uw dagindeling, iets kopen in een winkel, een praatje maken over het weer, enz.

  We maken gebruik van het boek Zhong Wen Basiscursus Mandarijn Chinees (M. Li, 2009. ISBN 9789090239224). Het streven is om tijdens deze basiscursus de eerste zeven hoofdstukken van dit boek te behandelen. U dient het boek voor aanvang van de lessen te bestellen. Let op dat u het juiste boek bestelt, aangezien er twee boeken zijn met bijna dezelfde naam. Verder heeft u een aantekeningenschrift en pen of potlood nodig.

  De les duurt 1,5 uur. Voor het herhalen en verwerken van de stof heeft u thuis ongeveer nog 2 uur nodig. Indien u ook graag de karakters wilt leren schrijven, zult u nog wat meer tijd nodig hebben.

  De cursus wordt gegeven door Chinadeskundige Inge Jansen. Zij studeerde sinologie (Chinastudies) aan de universiteit van Leiden en aan de People’s University van China in Beijing. Inmiddels bestudeert ze China al meer dan twintig jaar, waarbij ze originele invalshoeken vindt om haar kennis over China te delen. Ze geeft lezingen en workshops over de Chinese cultuur en geeft Chinese taalles aan leerlingen van het voortgezet onderwijs op verschillende scholen in Zuid-Holland.

  Afbeelding van Chinees, beginners II
  Afbeelding van Chinees, beginners II