Chocoladefestival Hattem

Chocoladefestival Hattem

Venster Acties en details

In verkoop op 22 okt. 2022 om 10:00

Datum en tijd

Locatie

Hattem centrum

Kerkhofstraat 2

8051 GG Hattem

Netherlands

Kaart bekijken

Zaterdag 22 okt. tovert Hattem om tot chocoladeparadijs. Demonstraties, workshops, kinderactiviteiten, proeven en kopen van heerlijk chocola

Over dit evenement

Chocoholics en zoetekauwen kunnen hun hart ophalen in Hattem. Op zaterdag 22 oktober tovert Hattem om tot een waar chocoladeparadijs. De beste chocolademakers presenteren de laatste trends op chocoladegebied en geven spectaculaire demonstraties. In de straten van het middeleeuwse stadje sta je oog in oog met chocolatiers, kunstenaars en vele kramen vol chocoladewerken, bonbons en truffels met bijzondere smaken. Bij een aantal kramen proef je fantastische combinaties, zoals noten en oliebollen met chocolade of doop je een fruitstok in de chocoladefontein.

Iedere deelnemer zal op zijn eigen wijze jong en oud meenemen in de heerlijke wereld van chocolade. Zo zijn er diverse chocolatiers uit het land die ieder op hun manier laten zien hoe bonbons gemaakt worden, een kok demonstreert dat koken en chocolade heel goed samen gaan en kan er wijn geproefd worden met chocolade. Er zijn workshops met chocolade in de hoofdrol en er worden kunstige creaties gemaakt. Kunstenaars schilderen met chocolade of hakken uit dit bruine goud de mooiste beeldhouwwerken. Je kijkt je ogen uit bij de vele demonstraties en prachtige showstukken.

Aan de kinderen wordt ook volop gedacht. Van chocolademuffins versieren en chocoladelollies maken tot schilderen met chocolade. De rijen kinderen bij de kapsalon zullen er ook dit jaar weer ongetwijfeld zijn: dankzij de creaties van deze haarkunstenaars lopen weer vele kinderen met prachtige creaties in pure, bruine of witte chocola door Hattem.

Het festival dat in korte tijd uitgroeide tot het grootste en gezelligste van ons land wordt georganiseerd door Bonbon Atelier A3 in nauwe samenwerking met Visit Hattem en tal van (inter)nationale chocolatiers en kunstenaars. In verband met de corona crisis zijn een aantal activiteiten in Hattem een jaar uitgesteld. Hierdoor zit er deze keer 3 jaar tussen i.p.v. 2 jaar. Gelukkig levert het dan wel weer een fantastische datum op. Markeer de datum in je agenda en kom op 22 oktober 2022 genieten van de wondere wereld van chocolade.

Afbeelding van Chocoladefestival Hattem
Afbeelding van Chocoladefestival Hattem

Delen met vrienden