Gratis

Chronische Pijn - Innovatie als alternatief voor Opiaten?

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Blokhuisplein

Blokhuisplein

8911 LJ Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Een lezing voor verwijzers en behandelaars die interesse hebben in de nieuwe Virtual Reality behandeling voor Chronische Pijnklachten.

Over dit evenement

Duurzaam veranderen van chronische pijnklachten is ontzettend lastig. Met meer dan 2,7 miljoen Nederlanders die lijden aan chronische pijnklachten is de behoefte aan duurzame interventies die minder behandeltijd vergen en het behandelproces versimpelen groot.

In het Medisch Centrum Leeuwarden is sinds 2017 aan de innovatie Reducept gewerkt, een virtual reality training die patienten met chronische pijn evidence based educatie biedt en patiënten actief pijn coping strategieën leert. Een training die de NHG-richtlijnen en Zorgstandaard Chronische Pijn volgt.

Op dit moment wordt Reducept onder andere gebruikt in het MCL, Radboud UMC, UMCG, St. Maartenskliniek en Roessingh Centrum voor Revalidatie.

Per september zal Reducept ook buiten de muren van het ziekenhuis in de eerste lijn beschikbaar komen. Bij diverse zorgpartners in de regio. De lezing is bedoeld voor zowel verwijzers (huisartsen) als behandelaars. Er zal gesproken worden over pijn, innovatie en hoe we er in de regio samen voor kunnen zorgen dat meer patiënten pijn educatie en pijn management training gaan ontvangen.

Tijdens de lezing zullen Louis Zantema (GZ-Psycholoog MCL en Founder Reducept) en Chris Ritsema (Directeur Sa4-zorg en fysiotherapie bilgaard) spreken over chronische pijn, de problemen waar we in de huidige behandeling tegenaan lopen, de ruimte voor verbetering en het toepassen van innovatie.

Ook zal er ruimte zijn zelf de virtual reality training Reducept te ervaren.

De lezing is een samenwerking van Reducept en Sa4 zorg/Fysiotherapie Bilgaard.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Blokhuisplein

Blokhuisplein

8911 LJ Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen