€ 211,75

Civil Power 2021

Venster Acties en details

€ 211,75

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

KIT - Royal Tropical Institute

63 Mauritskade

1092 AD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Het door Walburg Pers georganiseerde live evenement Civil Power viert jaarlijks filantropische burgerkracht in de volle breedte.

Over dit evenement

Uw jaarlijkse dosis aan filantropische burgermoed

Dagvoorzitter: Simone Weimans

Locatie: KIT Royal Tropical Institute, Marmeren zaal en Koningin Máxima Zaal

Het door Walburg Pers georganiseerde live evenement Civil Power viert jaarlijks filantropische burgerkracht in de volle breedte. Filantropie vormt de motor en het hart van ons maatschappelijk middenveld waarin burgers met eigen tijd, kennis en geld zich inzetten voor de goede zaak. In het programma is een rol weggelegd voor uiteenlopende initiatieven en initiatiefnemers uit alle regio’s van Het Land van Goed Doen, maar ook voor ‘stakeholders’, zoals politici, wetenschappers, journalisten en beleidsmakers. De bekendmaking van de jaarlijkse influential-ranglijst De Dikke Blauwe 100 is uitgangspunt en leidraad voor een gevarieerd programma.

Graadmeter van filantropische burgerkracht

Civil Power is de jaarlijkse graadmeter van filantropische burgerkracht. Het congres vindt plaats op een moment dat de filantropiesector steeds meer wordt gezien als een belangrijke partner in het aanpakken van complexe maatschappelijke problemen. Tegelijkertijd staat de sector ook voor de uitdaging om te kijken naar haar toegevoegde waarde, impact en mandaat. De filantropie zoekt voortdurend naar manieren om haar missie in steeds veranderende contexten te kunnen vervullen.

Trends en stimuli

Na een uitzonderlijk pandemie-jaar blikken we op 18 november 2021 terug op de trends en stimuli die hebben geleid tot vindingrijke initiatieven, of die juist voor nieuwe uitdagingen hebben gezorgd. Ook schetsen we samen een toekomst waarin het burgerinitiatief kan floreren. Welk instrumentarium staat tot onze beschikking voor de mobilisatie van burgerkracht? Welke factoren versterken die kracht en welke vormen een bedreiging? Hoe verhoudt de wereld van privaat initiatief zich anno 2021 tot wetenschap, recht, overheid, politiek en bedrijfsleven? Hoe luisteren we naar de stemmen in de haarvaten van onze samenleving en organiseren we inspraak? Civil power laveert tussen terug-en vooruitblik, tussen uitdaging en kans en sluit af met een flinke injectie aan burgermoed!

Bekendmaking winnaar De Dikke Blauwe 100

Het hart van Civil Power 2021 wordt gevormd door de bekendmaking van De Dikke Blauwe 100, de ranglijst met de honderd invloedrijkste spelers in de Nederlandse filantropie. Honderden DDB-lezers brachten online hun nominaties uit waarna een vakkundige jury, bestaande uit voormalig DDB-100 winnaars: Adriana Esmeijer, Tom Oostrom en Michael Rutgers de editie 2021 samenstelde.

De programmacommissie van Civil Power 2021 bestaat uit:

Adriana Esmeijer, Michael Rutgers, Tom Oostrom, Marjolein van Asdonck (hoofdredacteur De Dikke Blauwe) en Christiane Bosman (projectmanager De Dikke Blauwe)

Meer informatie over programma en sprekers volgt spoedig!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

KIT - Royal Tropical Institute

63 Mauritskade

1092 AD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen