Class: De kunst van het gesprek

Class: De kunst van het gesprek

Venster Acties en details

€ 55

Datum en tijd

Locatie

The School Of Life Amsterdam

54 Frederiksplein

1017 XN Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Heb je weleens het gevoel dat het niet lukt om aan anderen te laten zien hoe leuk je eigenlijk bent?

Over dit evenement

Heb je weleens het gevoel dat het niet lukt om aan anderen te laten zien hoe leuk je eigenlijk bent? Gesprekken lopen stroef, zijn saai of blijven hangen in routine.

Toch zie je ze vaak genoeg: mensen die met iedereen een praatje weten te maken, zelden verlegen zijn en zich uit elke ongemakkelijke situatie weten te redden. Jaloers?

In deze class leer je wat deze mensen ‘van nature’ lijken te bezitten: de vaardigheid om open en sociaal met andere mensen om te gaan. We bespreken onder andere de volgende punten:

  • Hoe kan je je op je gemak voelen in sociale situaties?
  • Hoe word je een leuke gesprekspartner?
  • Hoe word je een goede luisteraar?
  • Wat is het belang van vriendschap?

De antwoorden op deze vragen zijn vaak minder voor de hand liggend dan je zou denken. Maar wanneer je ze weet te beantwoorden heb je het gereedschap in handen om met plezier en succes met vrienden, collega’s en vreemden om te gaan. Zo worden werkborrels en verjaardagen van vreemde tantes toch nog leuk!

Afbeelding van Class: De kunst van het gesprek

De docent: Jacob Koolstra

Jacob Koolstra is filosoof, podcaster en docent. Na zijn studies geschiedenis en filosofie aan de UvA begon hij als één van de eerste van Nederland met het ontwikkelen van het vak Praktische Filosofie in het VMBO-onderwijs. Naast dat hij les geeft bij The School of Life, doceert hij Filosofische Mediawijsheid en Radio & Podcasting aan het ROC van Amsterdam.

Over onze Classes

De classes zijn ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton en gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn gemaakt door experts van The School of Life London en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 35 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen