Class: De kunst van het mislukken

Venster Acties

Class: De kunst van het mislukken

Omgaan met mislukking is moeilijk, maar je ontkomt er niet aan. Leer daarom waardig, met begrip, wijsheid en een vleugje humor te falen.

Door The School of Life Amsterdam

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 25 mei 2023 19:00 - 21:30 CEST

Locatie

The School Of Life Amsterdam 54 Frederiksplein 1017 XN Amsterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Over dit evenement

  • 2 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Tegenwoordig mag je grotendeels zelf bepalen wat je doet met je leven. Zolang je maar succesvol bent...

Het liefst word je hooggewaardeerd bij een prestigieus bedrijf, verdien je lekker en gaat het eigenlijk allemaal vanzelf. Je hebt ook genoeg tijd voor vakantie naar verre oorden, want niets straalt ‘succes’ uit als palmbomen op Instagram.

Omgaan met mislukking is moeilijk, maar je ontkomt er niet aan.

Daarom is het belangrijk om het volgende te leren: hoe je waardig, met begrip, wijsheid en een vleugje humor faalt.

In deze les halen we belangrijke en troostgevende inzichten uit de filosofie, psychologie en kunst. Ook nemen we onze eigen emoties en achtergronden onder de loep. We hebben het onder andere over:

  • Waar onze drang naar perfectie vandaan komt en hoe we er het best mee omgaan.
  • De invloed van de verwachtingen van onze ouders.
  • Waarom we zo bang zijn om te falen.
  • Hoe je ‘beter’ kunt falen.
  • Wat de echte statistieken van succes zijn en hoe we deze ontkennen.

In deze les leer je succesvol te falen en op een volwassen en eerlijke manier te kijken naar al het ogenschijnlijke succes om je heen.

Niemand is gevrijwaard van mislukkingen. Als je dat beseft, kun je falen als een vak apart gaan zien – een van de nuttigste vakken die je ooit gaat leren.

De docent: Reine Rek

Reine Rek heeft een grote fascinatie voor mensen en de grote vragen van het leven, waaronder vragen over vergankelijkheid, liefde, de dood, identiteit en lichamelijkheid. Voor Reine is het de kunst om haar theoretische kennis om te zetten in praktisch advies. Het liefst gaat ze met een groep mensen in gesprek om samen naar antwoorden op levensvragen te zoeken.

Over onze Classes

De classes zijn ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton en gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn gemaakt door experts van The School of Life London en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 35 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Over de organisator

Georganiseerd door
The School of Life Amsterdam

The School of Life is een internationale organisatie die mensen helpt om meer voldoening uit het leven te halen – zowel persoonlijk als professioneel – met behulp van inzichten uit de filosofie, psychologie en kunsten.

€ 59