Class: De zin van het leven

Class: De zin van het leven

Venster Acties en details

€ 55

Datum en tijd

Locatie

The School Of Life Amsterdam

54 Frederiksplein

1017 XN Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Wat is volgens jou een zinvol leven? En wat wil je veranderen om dat in je leven te gaan ervaren?

Over dit evenement

Wanneer nam je voor het laatst echt de tijd om over ‘de zin van het leven’ na te denken?

Vaak voeren we gesprekken over de zin van het leven pas als we wat te veel gedronken hebben. Onze discussies stranden vervolgens omdat de vraag zo complex is. We snappen niet waar de overtuigingen van de ander op zijn gebaseerd en we zijn niet in staat om onze eigen ideeën kritisch te bekijken. Laat staan dat we ze goed kunnen formuleren.

Een optie is om de vraag dan maar helemaal links te laten liggen. Toegegeven: het kan ook nogal intimiderend zijn om die vraag te willen beantwoorden. Want, er lijkt niet echt een eenduidig antwoord op te zijn.

Toch is het goed om af en toe eens goed te gaan zitten en je aan de vraag der vragen te wagen. Wat is volgens jou een zinvol leven? En wat wil je veranderen om dat in je leven te gaan ervaren?

In deze class onderzoeken we:

  • Wat het verschil is tussen een zinvol leven en een leuk leven.
  • Welke bronnen van zingeving er in de geschiedenis van de mensheid zijn ontdekt.
  • Welke van deze bronnen voor ons persoonlijk het belangrijkste zijn.

We kunnen niet op anderen terugvallen om te bepalen wat zinvol voor ons is. We kunnen alleen tot een persoonlijk antwoord komen, ook al zijn onze conclusies lang niet uniek. In deze class laten we zien dat de zoektocht naar zingeving geen zware onmogelijkheid hoeft te zijn, maar juist iets waar we allemaal, met plezier en nieuwsgierigheid, in kunnen slagen.

Afbeelding van Class: De zin van het leven

De docent: Jacob Koolstra

Jacob Koolstra is filosoof, podcaster en docent. Na zijn studies geschiedenis en filosofie aan de UvA begon hij als één van de eerste van Nederland met het ontwikkelen van het vak Praktische Filosofie in het VMBO-onderwijs. Naast dat hij les geeft bij The School of Life, doceert hij Filosofische Mediawijsheid en Radio & Podcasting aan het ROC van Amsterdam.

Over onze Classes

De classes zijn ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton en gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn gemaakt door experts van The School of Life London en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 35 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Delen met vrienden