Class: Ontwikkel je zelfkennis

Venster Acties

De verkoop sluit binnenkort

Class: Ontwikkel je zelfkennis

Want alleen op basis van een solide idee over wie we zijn en hoe anderen ons zien, kunnen we goede keuzes maken.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

The School Of Life Amsterdam 54 Frederiksplein 1017 XN Amsterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Over dit evenement

  • 2 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Toen de Griekse filosoof Socrates de missie van de filosofie probeerde samen te vatten zei hij: ‘Ken jezelf.’

Vaak hebben we het idee dat we onszelf best goed kennen: we weten waar we van houden, en vooral wat we vreselijk vinden. En toch komt het regelmatig voor dat we worden overvallen door een nieuw inzicht. Zeker wanneer een vriend, collega of geliefde ons wijst op een kant van ons karakter die niet al te best is.

Als mens hebben we het bijzondere talent om de waarheid voor onszelf verborgen te houden. Juist daarom is het belangrijk dat we af en toe de tijd durven nemen om naar binnen te kijken - meestal door even naar buiten te kijken. Want alleen op basis van een solide idee over wie we zijn en hoe anderen ons zien, kunnen we goede keuzes maken.

In deze class onderzoeken we onder andere:

  • Hoe we vage emoties en gedachten kunnen verhelderen.
  • Welke invloed onze jeugd heeft gehad op ons gevoelsleven.
  • Hoe anderen ons zien.
  • Wat we misschien niet snel van onszelf onder ogen komen.

We leren onze valkuilen herkennen en leggen tot nu toe verborgen potenties bloot. We gaan met praktische technieken aan de slag om ons eigen doen en laten te onderzoeken. Omdat we er uiteindelijk betere mensen van worden: voor onszelf én voor anderen.

Afbeelding van evenement

De docent: Jaap van der Spek

Jaap van der Spek is politiek filosoof en als docent verbonden aan The School of Life te Amsterdam. Daarnaast is Jaap directeur van de internationale NGO Young in Prison, dat in tal van landen programma’s uitvoert voor jongeren in jeugdgevangenissen, onder meer met creatieve en sportieve workshops, maar ook met filosofieprogramma’s.

De docent: Remko van Broekhoven

Remko van Broekhoven is politiek filosoof en docent. In 2007 publiceerde hij ‘Staat van Tederheid’, over liefde als politieke kracht; in 2011 ‘Verbeter de wereld, begin om halfelf’ over persoonlijke ontwikkeling en maatschappijverandering; en in 2016 zijn dissertatie ‘De Bewakers Bewaakt’ over journalistiek in de democratie. Recent verscheen zijn boek ‘De wereld omgekeerd – Hoe de filosofie je helpt goed om te gaan met het kwaad’.

Over onze Classes

De classes zijn ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton en gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn gemaakt door experts van The School of Life London en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 35 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

De verkoop sluit binnenkort