Gratis

CO2 Smart Use Hackathon

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Industriegebouw

52-214 Goudsesingel

3011 KD Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Samen met jou en andere CCU experts gaan we deze dag aan de slag met een aantal CCU cases, specifiek gericht op bouwmaterialen.

Over dit evenement

Waarom is dit relevant? 

Er verschijnen steeds meer duurzaam geproduceerde bouwmaterialen, zoals plastics, hout en duurza(a)m(er) cement. Momenteel worden deze alternatieven nog niet op grote schaal afgenomen. Veel partijen kiezen immers nog altijd voor de reguliere, 'veilige' opties, vanwege veiligheidsoverwegingen of een lagere prijs. De bouw heeft een grote verduurzamingsopdracht en materialen spelen hierin een grote rol. De vraag is dus hoe we de vraag naar bouwmaterialen waarin CO2 is vastgelegd, gaan aanjagen. 

Met deze vraag gaan we aan de slag tijdens de hackathon, waarbij we op zoek zijn naar deelnemers vanuit verschillende expertises, zoals inkopers, opdrachtgevers, bouwers, start-ups en scale-ups en meer. Zodat we samen aan de oplossing werken. En zodat jij de opgedane kennis in jouw organisatie toe gaat passen.

Wat kan ik verwachten?

Verwacht een energieke dag waarin je in een groep aan de slag gaat met een type bouwmateriaal zoals CO2-opnemend cement. Je groep bestaat uit 4 tot 5 man met diverse expertises zodat jullie elkaar aanvullen met het komen tot een oplossing. Denk bijvoorbeeld aan een inkoper vanuit de overheid die weet waar aan de inkoopopdracht moet voldoen, een CCU startup die bekend is met de eigenschappen van een product en iemand van een bouwbedrijf die hierin een brug slaat. 

Gedurende de dag ga je dus aan de slag met een relevante casus en beantwoord je samen vragen op juridisch, technologisch en financieel vlak. Met als resultaat meerdere groepen die zich over meerdere oplossingen hebben gebogen en daarbij de bestaande of voorziene barrières hebben meegenomen. 

Hierbij de belangrijke informatie op een rij:

  • Datum:  Donderdag 4 november 2021 van 10:00 - 17:00
  • Plaats:   Het Industriegebouw, Goudsesingel 52-214, 2e verdieping, &Flux
  • Wie:       Inkopers overheden, GWW sector, CCU startups, RWS
  • Kosten:  Gratis, €30 bij een no-show

Ben jij erbij? Meld je dan aan!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Industriegebouw

52-214 Goudsesingel

3011 KD Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator CO2 Smart Use

Organisator van CO2 Smart Use Hackathon

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen