Coach van de huiswerkmaker

Coach van de huiswerkmaker

Venster Acties en details

Gratis

Locatie

Sint-Janscollege

122 Amstenraderweg

6431 EN Hoensbroek

Netherlands

Kaart bekijken

In drie voorlichtingsbijeenkomsten informeren we ouders over het begeleiden van hun studerend kind.

Over dit evenement

Kinderen leren niet alleen op school, maar voor een belangrijk deel ook thuis. Thuis is de plek waar leerlingen zich zelfstandig de leerstof en/of vaardigheden eigen maken. Als ouder speelt u een zeer belangrijke rol hierbij. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat de betrokkenheid van de ouder/verzorger een positieve invloed heeft op het leerproces van het kind. Zowel leerlingen als ouders weten echter vaak niet hoe ze het maken en leren van huiswerk thuis optimaal kunnen invullen.

Naar aanleiding hiervan is door ondergetekenden een boek samengesteld met als titel ’Kun je leren leren dan?’. Dit boek, dat elke leerling in de brugklas kan aanschaffen, is voor u als ouder/verzorger een nuttig hulpmiddel bij de studiebegeleiding van uw kind. Concrete tips en informatie staan hierin vermeld. Per vak staan de belangrijkste studietips opgesomd.

Om dieper op deze tips in te gaan en om meer inzicht te krijgen in de wijze waarop kinderen leren en waardoor het leren kan worden beïnvloed, organiseren we drie voorlichtingsavonden ‘coach van de huiswerkmaker’ voor geïnteresseerde ouders/verzorgers met als thema’s ‘kun je leren leren dan?’, ‘de studieplanner en leerstrategieën’ en ’het puberbrein’. Deze voorlichtingen zijn kosteloos.

De voorlichting ’kun je leren leren dan?’ zal plaatsvinden op maandag 3 en dinsdag 4 oktober. De inhoud van beide avonden is hetzelfde.

De voorlichting ‘de studieplanner en leerstrategieën’ zal plaatsvinden op maandag 31 oktober en dinsdag 01 november. De inhoud van beide avonden is hetzelfde.

De voorlichting ’het puberbrein’ staat gepland voor maandag 21 november en dinsdag 22 november. De inhoud van beide avonden is hetzelfde.

Alle avonden beginnen om 19.00 uur en zullen plaatsvinden in de aula en/of collegezaal van het Sint-Janscollege.

Met vriendelijke groet,

Yvo Heynen Ruud Puts