€ 20
CODA Classique | Marietta Petkova | Solorecital

CODA Classique | Marietta Petkova | Solorecital

door CODA

Venster Acties en details

€ 20

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

CODA Apeldoorn

299 Vosselmanstraat

7311 CL Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Concert | CODA Museum | 20-21.15 uur | Volwassenen | € 20,00

Over dit evenement

Marietta Petkova

Marietta Petkova is een gevierd pianiste wier uitzonderlijke kwaliteit snel werd erkend in Nederland en ver daarbuiten. Haar interpretatie van Rachmaninovs Études-Tableaux is legendarisch. Petkova weet als geen ander de ziel van de muziek te bereiken. Ze laat de partituur achter zich en verdiept zich in de psychologie van de componist. Ze zoekt de verbinding tussen degene die de muziek heeft gecomponeerd en legt de onderliggende klankwereld bloot. Dat vereist gevoeligheid en emotionele volwassenheid. Marietta Petkova weet hoe ze je tot op het bot moet bewegen en hoe ze zelfs al te bekende stukken fris kan laten klinken. Machtige vleugels zoals de Steinway smelten als was onder haar handen.

Marietta Petkova werd geboren in 1968 in Ruse, een stad aan de rivier de Donau in Bulgarije. Ze volgde haar eerste pianolessen bij Janeta Benun en studeerde in So a (bij Lili Atanassova), Wenen (bij Paul Badura-Skoda), Ban (als artist in residence) en Amsterdam (bij Jan Wijn), waar ze in 1994 afstudeerde met de hoogst mogelijke onderscheiding. Daarnaast studeerde ze tien jaar bij de bekende pianist György Sebök, die een sleutelrol speelde in haar muzikale ontwikkeling.

In 1978 won Marietta Petkova, toen ze nog maar tien jaar oud was, de Grand Prix van het Bulgaarse Nationale Pianoconcours. Vervolgens was ze prijswinnaar en finalist in Italië, Tsjecho-Slowakije, Bulgarije, Portugal, Oostenrijk en Zwitserland (Concours Clara Haskil). In Nederland won ze het Eduard Flipse Concours. In 1993 ontving ze de prestigieuze titel "Lauréate Juventus" door de Fondation Nicolas Ledoux en de Raad van Europa.

In 2000 veroverde ze het Amsterdamse publiek met een memorabel Rachmaninov-recital in het Concertgebouw. “Grandioze Petkova” en “Pianist Petkova: ideale Rachmaninov” lazen de krantenkoppen in de dagbladen De Telegraaf en NRC Handelsblad. Haar live-opnames uit Lausanne van de 24 preludes van Rachmaninov werden door de internationale pers toegejuicht.Marietta Petkova geniet momenteel van een bloeiende carrière als solist en kamermusicus. Ze staat bekend om haar authenticiteit en veelzijdigheid. “Of het nu Rachmaninov, Bach, Brahms of Liszt is, Petkova is fenomenaal”

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

CODA Apeldoorn

299 Vosselmanstraat

7311 CL Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen