Verkoop beëindigd

CODA CoderDojo Apeldoorn: zaterdag 11 augustus

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

CODA FabLab

299 Vosselmanstraat

7311 CL Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Bij CoderDojo CODA Apeldoorn leren wij jongeren tussen de 7 en 17 jaar programmeren met onder andere Scratch, Arduino en Raspberry Pi. Naast het leren programmeren ontmoet je ook anderen enthousiastelingen en kun je jouw projecten delen. Coderdojo is er voor iedereen. Als je nog nooit hebt geprogrammeerd of je bent al veel verder dan kun je bij ons terecht. Hier leer je van en met elkaar. We maken samen van leren programmeren een leuke en sociale ervaring!

Tip: Installeer alvast het programma Scratch op jouw laptop (https://scratch.mit.edu/scratch2download/) voordat je naar de CoderDojo komt.


ACTIVITEITEN

SWIFT PLAYGROUNDS

Leer programmeren met Apple Swift Playgrounds, wij laten je zien hoe de applicatie werkt zodat je ook thuis verder kan met programmeren!

LEER PROGRAMMEER IN SCRATCH

Wil je graag leren programmeren, dat kan! Tijdens deze CoderDojo helpen wij jou op weg en kun je terecht met je vragen. Voor beginners is er deze introductie. Kan jij al heel goed programmeren en wil je zelf aan de slag? Geen probleem! Er zijn diverse opdrachten aanwezig.

ONTWERP EEN STRANDGAME IN SCRATCH!

Deelnemers kunnen zelf een game ontwerpen met het thema strand, aan het einde van de CoderDojo krijgt iedere deelnemer de tijd om zijn of haar gemaakte game te pitchen. Wie weet wint jou game wel!

PROGRAMMEREN MET ARDUINO’S

Leer alles over code schrijven en hoe je sensoren gebruikt. De Arduino kun je tijdens de CoderDojo middag zowel met Scratch als met C programmeren. Zo leer je precies hoe het brein van een robot werkt.

LEGO MINDSTORMS

Ook tijdens deze CoderDojo sessie zal Jeroen Hartsuiker van Gigant en Sugarsoft alles vertellen over LEGO Mindstorms robots. Je kunt de robots zelf leren programmeren zodat ze precies doen wat jij van ze vraagt!


PROGRAMMA

13.45 tot 14.00 uur – Inloop

14.00 tot 14.15 uur – Welkom en uitleg van diverse activiteiten

14.15 tot 15.45 uur – Activiteiten

15.45 tot 16.00 uur –Showtime

Datum en tijd

Locatie

CODA FabLab

299 Vosselmanstraat

7311 CL Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen