Nog niet te koop

CoderDojo Arnhem #20

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Rozet

Kortestraat 16

Lokaal 3.01 / 3.03

6811 EP Arnhem

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

CoderDojo Arnhem #17

Graag nodigen we je weer uit voor onze maandelijkse Coderdojo!! Onze dojo is gevestigd in Rozet Arnhem.

Bij CoderDojo Arnhem kunnen kinderen tussen de 7 en 17 jaar op een laagdrempelige manier kennis maken met technologie. Technologie heeft een enorme invloed op onze wereld. Computers, robots en software programma’s zijn niet meer weg te denken uit ons leven, ze spelen altijd en overal een rol. Als je weet hoe computers en software werken en ze daardoor kan gebruiken om problemen op te lossen, geeft je dat een voordeel in bijna alle beroepen. Dus ook als je zelf geen programmeur wilt worden.

Bij CoderDojo Arnhem proberen we kinderen te stimuleren een probleemoplossende, creatieve en onderzoekende houding te ontwikkelen en een beter begrip van ICT en elektronica te krijgen. We proberen samen met de kinderen om uit het niets iets te maken, logica te gebruiken en als alles niet werkt zoals verwacht, het probleem op te lossen. Daar is doorzettingsvermogen voor nodig! Programmeren is leuk, uitdagend (en af en toe frustrerend) en de vaardigheden die je erbij leert zijn voor ieder kind van belang.

Elke maand behandelen we een ander thema. Wij geven een introductie en maken handleidingen, zodat de kinderen zelfstandig aan het werk kunnen. We proberen de opdrachten zo concreet mogelijk te maken zodat iedereen aan het eind van de middag een eindproduct heeft wat aan de anderen gepresenteerd kan worden.

Het bezoeken van een CoderDojo is helemaal gratis! De Dojo’s worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Twee weken vóór de Dojo zijn de tickets te reserveren via Eventbrite en is bekend wat het thema van die maand gaat worden.


Veelgestelde vragen

Voor welke leeftijd is CoderDojo?
Iedereen van 7 tot en met 17 jaar kan gratis meedoen aan CoderDojo. Wel is het nodig om van tevoren een ticket te reserveren. Je hebt één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Denk er wel even aan om je ticket mee te nemen naar CoderDojo (mag digitaal).
Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders mee te nemen als begeleider. Het is de bedoeling dat je begeleider een actieve rol speelt tijdens de Dojo.

Wat moet ik wel/niet meenemen?
Om deel te kunnen nemen aan een CoderDojo heb je een eigen laptop nodig. Zorg er voor dat deze laptop werkt en over WIFI beschikt! Zorg ook dat je de nodige wachtwoorden hebt om software te kunnen installeren of indien nodig instellingen te kunnen wijzigen. Verder is het handig om een mailadres beschikbaar te hebben omdat je soms een account moet aanmaken. Heb je zelf geen laptop, laat het dan even weten zodat wij er eentje voor je kunnen regelen.
Halverwege de middag is er een korte pauze. Wij zorgen voor limonade. Het kan verstandig zijn om wat te eten mee te nemen; van programmeren krijg je honger!

Tot slot: heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Rozet

Kortestraat 16

Lokaal 3.01 / 3.03

6811 EP Arnhem

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen