Verkoop beëindigd

CoderDojo Gent Juni 2017

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Digipolis Gent

Bellevue 1

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Routebeschrijving vind je hier : http://www.digipolis.be/digipolis-gent

CoderDojo organiseert evenementen, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren jongens en meisjes programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.

Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door mentors met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.

CoderDojo heeft maar één regel: "Above all: be cool!".

Praktisch

- Telkens van 10u tot 12u45.

- Locatie : Digipolis, Bellevue 1, Ledeberg ( Gent )

- Het aantal plaatsen is beperkt. Max. 1 ticket per kind/per maand.. (Dit geld voor Gent en De Pinte) Je kan inschrijven voor verschillende sessies door voor elke maand een ticket te boeken. Na de inschrijving krijg je een toegangsticket per sessie/per datum. Om iedereen een kans te bieden, zetten de we de komende maanden open telkens een maand bezet is.

We rekenen er wel op dat als je niet kan komen, je dit laat weten zodat we een van de +/-30 kinderen die op de wachtlijst staan alsnog kunnen uitnodigen.

Als dit je eerste keer is, dan raden we scratch aan. Daar leer je de basis die je nodig hebt bij de andere technieken.

- Kinderen tussen 7 en 17 jaar mogen deelnemen.

- Kinderen jonger dan 12 worden best begeleid door een ouder. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn maar moeten wel in de buurt blijven zodat we ze kunnen contacteren.

-We vragen bij de inschrijving wel aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig neemt CoderDojo Belgium rechtstreeks contact op met de ouders of voogd.

- Als je een event-brite account aanmaakt, kan je jezelf ook zelf uitschrijven waardoor anderen sneller kunnen inschrijven.

- Breng zeker een laptop mee. Heb je zelf geen laptop, dan kan je er misschien een lenen van je broer, ouders, familie, …CoderDojo zorgt voor de nodige programmeersoftware en heeft ook een beperkt aantal reservelaptops.

- Er kunnen fotos genomen worden tijdens CoderDojo als u niet wil dat deze online komen, gelieve ons te verwittigen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Digipolis Gent

Bellevue 1

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen