Venster Acties

CoderDojo Helmond - Scratch en Python

Een dojo is een omgeving waar jij je codeer skills op een veilige manier kan oefenen. Er is maar één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Helmond-Peel 11 Watermolenwal 5701 RV Helmond Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

  • 3 uren
  • eTicket voor mobiel

Ben jij tussen de 5 en 17 jaar oud en wil je graag leren programmeren? Kom dan op 18 Februari naar de Bibliotheek in Helmond en word een echte programmeer-ninja!

Dacht je dat de Bibliotheek alleen maar boeken had? Zeker niet! Je kunt er ook van alles leren, bijvoorbeeld tijdens één van de dojos. Kom 18 Februari langs in onze dojo en word een Ninja: leer programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma's en games maken en nog veel meer. Je hebt geen programmeerkennis nodig om mee te kunnen doen, het is voor alle niveaus. Deelname is gratis en uiteraard zijn je ouders ook welkom. De Bibliotheek beschikt over laptops waarop je kunt werken. Je leert omgaan met programma’s zoals Scratch, python en c++ en gebruikt super gave gadgets/hardware zoals Leaphy robots of Lego Mindstorms.

Met CoderDojo is programmeren een leuke, sociale en kick ass ervaring. Naast het leren programmeren, ontmoet je allerlei like-minded jongeren waarmee je kunt samenwerken en dingen kunt delen. Je begint in de Bibliotheek, maar kunt thuis natuurlijk verder met jouw bouwsels. De handige boeken die je in de bieb gebruikt, kan je meenemen naar huis als je lid bent. Je gebruikt open source en gratis software en staat in contact met een wereldwijd netwerk van kids die net zo van programmeren houden als jij. CoderDojo heeft slecht één regel: "Boven Alles: Wees Cool!" En de Bibliotheek, die is zeker cool, dus zien we je daar?

Wil je meer weten? Kom langs in de bieb of check onze website https://coderdojo-helmond.nl .