Gratis

CoderDojo Leeuwarden #SO3EP8 Webdevelopment, Scratch, Python en Raspberry J...

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Blokhuispoort

Blokhuisplein 40

8911 LJ Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

WAT GAAN WE DOEN?

Deze CoderDojo wordt op zaterdag 7 april 2017 gehouden.

#SO3EP8 staat in het teken van Webdevelopment, Scratch, Python en Raspberry Jam.

Scratch

Scratch is gratis software die ontwikkeld is om te leren hoe computers werken. De speelse presentatie, alsof je met lego aan het bouwen bent, maakt het toegankelijk voor iedereen die kan lezen. Het toepassingsgebied is enorm breed, bijvoorbeeld animatie, rekenen, verhalen, games, simulatie en muziek.

Neem je laptop mee (of leen er eentje) en een print van je (gratis) ticket. Heb je geen laptop? Laat het ons weten, dan regelen wij een laptop voor je.

Deze sessie is voor de leeftijdscategorie: 7-11 jaar

Webdevelopment

Heb je nog geen enkele kennis van HTML/CSS en wil je de basis beginselen leren, of heb je al ervaring met HTML/CSS en wil je meer leren? Binnen deze track kun je doorgroeien en later een dynamische website maken of zelf een spel maken met JavaScript. Meld je dan nu aan!

Neem je laptop mee (of leen er eentje) en een print van je (gratis) ticket. Heb je geen laptop, neem dan contact met ons op. Wij zullen dan proberen om een laptop/computer voor je te regelen.

Deze sessie is geschikt voor de leeftijdscategorie 11-17 jaar

Python programmeren / pixelvloed

Als je al thuis bent in HTML en Scratch hebben we nog meer uitdagingen voor je. Samen met Frack kun je programmeren in Python met Pixelvloed. We hebben Raspberry PI’s en programmeerbare Robots. Je mag ook je eigen project meenemen en ons uitdagen.

Deze sessie is geschikt voor de leeftijdscategorie 12-17 jaar

Raspberry Jam

Sinds kort hebben we de beschikking over een aantal raspberry pi's. Een raspberry pi is een soort minicomputer, System on a chip, vergelijkbaar in rekenkracht met bijv. een Pentium 1, en zo groot als een credit card. De raspberry pi heeft een aantal unieke eigenschappen waaronder de in- en -outpennen waarmee het mogelijk wordt om op eenvoudige wijze zaken als ledlampjes, cijferdisplays, maar ook motortjes etc aan te sturen. Voor deze track is een zeer beperkt aantal plaatsen. Een laptop is bij deze track niet nodig.

Deze sessie is geschikt voor de leeftijdscategorie 10-17 jaar


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Blokhuispoort

Blokhuisplein 40

8911 LJ Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen