Coderdojo Online - Python voor beginners

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Beschrijving van het evenement
Workshop Python voor beginners (10-14jr): maak een interactief verhaal.

Over dit evenement

LET OP: Deze workshop bestaat uit 4 lessen: zondag 29/03, 05/04, 19/04, 26/04; 14.00u - 16.00u. Als je je inschrijft, dan verwachten wij dus ook dat je alle 4 de keren aanwezig kunt zijn!

Deze workshop is bedoeld voor kinderen/jongeren (10-14jr) in heel Nederland die de programmeertaal Python willen leren. Je hoeft nog helemaal niets van Python te weten. Voorkennis met Scratch is een plus, maar is niet noodzakelijk. Wel is erg belangrijk dat je het zelf graag wilt leren, en dus niet omdat het van je ouders moet.

In deze workshop leer je de basis van Python. Dit passen we toe door een interactief verhaal te schrijven. Dat is een verhaal, waarbij de lezer keuzes kan maken die het verdere verloop van het verhaal beïnvloeden. (Klik hier voor een voorbeeld van wat jij na 4 weken zelf kunt maken!)

Benodigdheden:

  • Computer met internetverbinding. Windows, MacOS, Linux, en Chromebook kunnen allemaal!
  • Één van je ouders om aan het begin van de eerste sessie samen met jou een account aan te maken op https://repl.it/. Ik laat zien hoe dit moet. Op die website kunnen we Python programmeren.

Details:

  • Vanaf 13.45uur kun je inloggen via de Jitsi link die je van ons zult ontvangen.
  • Start om 14.00 uur stipt
  • Einde 16.00 uur.
  • De 4 datums (zet in je agenda!) zijn: zondag 29/03, 05/04, 19/04, 26/04; 14.00u - 16.00u.
  • Kun je tóch niet komen? Laat ons dat z.s.m. weten. Dan kunnen we iemand op de wachtlijst nog heel blij maken!

Organisator: Kevin van As van CoderDojo Alphen aan den Rijn. Kevin is 27 jaar, heeft toegepaste natuurkunde gestudeerd, en is sinds dit jaar docent natuurkunde en informatica in de bovenbouw op het havo en vwo.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen