Gratis

CoderDojo Oss editie #49

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Helaas, volgende keer beter.

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Dorpshuis de Berchplaets

Dorpshuis de Berchplaets

Sportstraat 3

5351 BZ Berghem

Netherlands

Kaart bekijken

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Helaas, volgende keer beter.
Beschrijving van het evenement
CoderDojo Oss is een initiatief om kinderen te leren programmeren. Een frisse start na een hele lange stilte door het Corona-virus

Over dit evenement

CoderDojo Oss

is een initiatief van een aantal vrijwilligers om kinderen te leren programmeren.

 

Het team van mentoren heeft het idee dat CoderDojo in Oss e.o. weer voorzichtig van start kan. Op zaterdag 10 oktober gaan we weer beginnen, maar daarbij volgen we natuurlijk wel de regels van RIVM.

  • Daarom is het aantal inschrijvingen beperkt tot 16 (2^4; 10000b; 10h).
  • Minimum aantal inschrijvingen is 8 (2^3; 1000b; 8h;)
  • Wij zorgen voor de laptops, die we zo hebben ingericht dat we op afstand mee kunnen kijken (teamviewer) en uitleg kunnen geven. De mentoren blijven daarbij op gepaste afstand tot de kinderen. (De eigen laptop kan dus thuis blijven).
  • Ouders/verzorgers mogen helaas niet mee naar binnen. De kinderen worden aan de deur opgehaald en na afloop daar weer overgedragen. De projecten van deze middag kunnen daarom helaas niet getoond worden aan hen.
  • Als je klachten hebt, blijf je thuis en je laat je testen. Je zorgt voor een goede hygiëne en je houdt 1,5 meter afstand van de mentoren. Was vaak de handen en hoest en nies in je elleboog. Geef je even door als je thuis moet blijven, misschien kan er dan iemand anders.

Tijdens de CoderDojo maken de deelnemers (ook wel ninja's genoemd) kennis met de kunst van software programmeren. Iedereen tussen 7 en 17 jaar is van harte welkom. Je kennisniveau is niet van belang. Als je twijfelt of je mee wil doen, dan kan je gewoon inschrijven en een keer meedoen.

De ninja's (deelnemers) brengen veel zin in programmeren mee en geven zelf aan waar ze willen beginnen. (Jullie werken dus op laptops van CoderDojo, de eigen laptop blijft thuis).

 

We werken met thema's tijdens de bijeenkomsten van CoderDojo.

Het thema van 10 oktober:

 

"Scratch !?     Een frisse start na een lange stilte"

 

Voor dit thema gaan jullie met Scratch online werken. Heb je een account, neem dat dan mee. Nog geen account, maak er dan alvast een aan. Ga naar en volg de instructies, je moet een e-mailadres hebben.

Deze editie staan - naast bovenstaande - de volgende onderwerpen op de agenda:- Programmeren in scratch - Singleboardcomputing / Microbit - Website (html/css/js) - Make it move (Beweging en/of robots). In verband met de RIVM-regels zullen we helaas niet met alles kunnen helpen.

 

Uiteraard zijn er mentors die helpen, begeleiden en uitleggen waar nodig. Dit gebeurd dus op gepaste afstand. Aanwijzingen en hulp op het scherm worden met teamviewer op afstand gegeven.

 

Inschrijven is verplicht en kan door aan te melden op de event brite;

zie https://coderdojo-oss.eventbrite.nl/

Veel plezier en tot Dojo.

https://www.coderdojo-oss.nl/

  

PS: de oproep aan mentoren blijft staan. Dus als je mee wil / kan helpen meld je even met een mailtje aan info@coderdojo-oss.nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Dorpshuis de Berchplaets

Dorpshuis de Berchplaets

Sportstraat 3

5351 BZ Berghem

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen