Gratis

Coderdojo XL CODA Apeldoorn

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

CODA Apeldoorn

299 Vosselmanstraat

7311 CL Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Bij CoderDojo CODA Apeldoorn leren wij jongeren tussen de 7 en 17 jaar programmeren met onder andere Scratch, Arduino en Raspberry Pi. Naast het leren programmeren ontmoet je ook anderen enthousiastelingen en kun je jouw projecten delen. Coderdojo is er voor iedereen. Als je nog nooit hebt geprogrammeerd of je bent al veel verder dan kun je bij ons terecht. Hier leer je van en met elkaar. We maken samen van leren programmeren een leuke en sociale ervaring!

Het thema van deze CoderDojo is:

Ter land, ter zee en in de lucht!

We gaan aan de slag met bouwen, vliegen, rijden en beweging. Vlieg met een drone, bouw constructies in virtual reality of programmeer een rijdende robot.


PROGRAMMA

13.15 tot 13.30 uur – Inloop

13.30 tot 13.45 uur – Welkom en uitleg van diverse activiteiten

13.45 tot 16.15 uur – Activiteiten

16.15 tot 16.30 uur – Gezamenlijke Afsluiting

ACTIVITEITEN

PROGRAMMEREN MET ARDUINO’S

13.45 UUR TOT 16.15 UUR | Newtonzaal

De Arduino wordt ingezet voor veel uiteenlopende projecten. Deze editie van de CoderDojo gaan we dieper in op de sensoren. Wist je dat je een sensor aan de Arduino kan koppelen waardoor deze reageert op beweging of temperatuur? Leer vervolgens hoe je een code kan schrijven in de software en blaas iedereen omver met je project!

LEER PROGRAMMEREN IN SCRATCH EN PROGRAMMEER EEN ROBOT

13.45 UUR TOT 16.15 UUR | Newtonzaal

Wil je graag leren programmeren met Scratch, dat kan! Tijdens deze Coderdojo helpen wij jou op weg en kun je terecht met je vragen. Kan jij al heel goed programmeren en wil je zelf aan de slag? Geen probleem! Er zijn diverse opdrachten aanwezig, waaronder het besturen van de MBot Robot en deze over een parcours manoeuvreren. Ga jij de uitdaging aan?

CONSTRUCTIES BOUWEN IN VR

13.45 UUR TOT 15.30 UUR & 15.30 UUR TOT 16.15 UUR | CODA VR Lab

Tijdens de CoderDojo XL wordt het VR lab opengesteld en gaan we op ontdekkingstocht in VR! Middels de supergave applicatie Fantastic Contraption bouw je de meest ingewikkelde constructies. Zorg ervoor dat jouw constructie het eindpunt behaald om naar het volgende level te komen!

LEGO MINDSTORMS

13.45 UUR TOT 16.15 UUR | CODA FabLab

Altijd al fan van LEGO geweest? Kom dan kennis maken met de LEGO Mindstorms, een programmeerbare robot van LEGO. Jeroen neemt speciaal voor deze editie vijf Mindstorms mee die al klaar zijn voor gebruik. Het gaat deze middag dus om het programmeren! De robots hebben wielen en zijn klaar om te gaan rijden, maar hoe gaat dit eigenlijk in zn werk? En welke code werkt het beste? Kom langs en ga aan de slag!

DRONE’S IN CODA

CODA HUISKAMER | 14.30 UUR TOT 15.30 UUR

Wist je dat drone’s voor steeds meer dingen worden ingezet? Zo worden ze door het leger gebruikt, maar ook om spectaculaire natuurfilms te maken. Maar hoe werkt zoiets precies? Tijdens deze CoderDojo XL nemen we de drone onder de loep. Loop binnen en ga aan de slag met het programmeren van de drone en vlieg een rondje door CODA!

CODERDOJO VOOR (GROOT)OUDERS

CODA JUNIOR | 14.30 UUR tot 16.00 UUR

Nieuwsgierig naar wat programmeren nou eigenlijk is? Tijdens CoderDojo XL hebben wij een speciaal programma voor volwassenen/ouders/verzorgers. Ga aan de slag met de Makey Makey en leer op een laagdrempelige manier wat deze 21th century skills inhouden.

OPEN ART LAB IN CODA

EINSTEINZAAL | 13.45 UUR TOT 16.00 UUR

OpenArtLab Apeldoorn is een nieuwe plek bij GIGANT, markant in cultuur en stelt haar ruimte open voor jongeren om samen te werken aan eigen ideeën op het gebied van digital art. Tijdens deze editie van de CoderDojo XL is het OpenArtLab te gast in CODA. Kom binnen lopen en maak kennis digital art en werk mee aan een tekenrobot.

Tip: Installeer alvast het programma Scratch op jouw laptop (https://scratch.mit.edu/scratch2download/) voordat je naar de CoderDojo komt.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

CODA Apeldoorn

299 Vosselmanstraat

7311 CL Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen