€ 7,50 – € 17,50

Coding4xmas

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Grand Theatre

35 Grote Markt

9711 LV Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op 22 en 23 december organiseren we onder de naam Coding4xmas, de mega micro:bit dagen in het Grand Theatre in Groningen. Leer programmeren met de micro:bit. Tijdens een aantal opdrachten leer je de micro:bit programmeren. Ook is er een inspiratiesessie van Pauline Maas van Codeklas, over wat voor toffe dingen je met de micro:bit kunt doen.

Coding4xmas is voor kinderen van 7+ tot 99 :) De ticketprijs is € 7,50. Je kunt je eigen micro:bit meenemen (een laptop is niet nodig) of je kunt een micro:bit kit aanschaffen. De kosten van deze kit zijn € 20,00 en als je de micro:bit kit online besteld krijg je € 5,00 korting.

De micro:bit is een minicomputertje van 4 bij 5 cm. Hij is in 2015 ontwikkeld op initiatief van de BBC om kinderen in aanraking te brengen met technisch knutselen. In de UK is hij inmiddels aan meer dan 1 miljoen 11-jarigen uitgedeeld. Vanaf eind 2017 wordt de micro:bit ook op scholen in Nederland gebruikt.

Coding4xmas is een initiatief van Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe en wordt mede mogelijk gemaakt door het Grand Theatre en City of Talent Groningen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Grand Theatre

35 Grote Markt

9711 LV Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen