€ 29,50

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

25 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De grens tussen traditioneel vlechten en andere textiele werkvormen vervaagd. Wat is gebleven, is de eenvoud: om te vlechten heb je slechts je eigen handen en enkele hulpmiddelen nodig. Coiling is een oude vlechttechniek die ruimte laat aan experimenten met materialen, vormen en kleuren. Onder begeleiding van vlechtwerk-kunstenaar Esmé Hofman leren deelnemers de grondbeginselen van coiling. Aan de hand van voorbeelden uit de collectie van Esmé gaan deelnemers aan de slag met een klein mandje of een vrijere vorm. Deelnemers kunnen zelf materiaal meenemen om mee te werken of te experimenteren, zoals plantaardige materialen als stro, grassen en bast, maar ook textiele draden of onbewerkte wol, kunststof of metaaldraden (optioneel).

De workshop kost € 29,50 en dat is inclusief begeleiding, materialen, koffie, thee en iets lekkers. Let op: lunch is niet inbegrepen, maar op de kaart van Het Nieuwe Café staan diverse broodjes en salades.

Esmé Hofman

Esmé Hofman is allround vlechtwerkvormgever met een specialisatie in fijnscheenwerk. Naast haar eigen ontwerpen vertaalt ze ook ideeën en wensen van collega-ontwerpers en designers in verschillende vlechttechnieken. Ook adviseert ze musea, verzamelaars, designers en particulieren bij restauratie, reparatie en constructie van bijzonder vlechtwerk.


The New Haberdashery behoudt zich het recht voor om bij minder dan 5 aanmeldingen de workshop te annuleren of te verplaatsen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

25 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen