Gratis
Collectie Parlement 2022 #01

Collectie Parlement 2022 #01

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Regionaal Archief Tilburg

75 Kazernehof

5017 EV Tilburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Wil je meepraten en -beslissen over de collectie van Stadsmuseum Tilburg? Kom dan naar de bijeenkomst 'Collectie Parlement'.

Over dit evenement

Regelmatig krijgt Stadsmuseum Tilburg nieuwe aanbiedingen voor de collectie. Een schilderij, een leesplankje of glas-in-loodramen. Wat neem je aan? Wat laat je gaan? Stadsmuseum Tilburg wil dat de collectie van en voor de Tilburgers is en dat zij een rol hebben in de keuzes voor het vormen van de collectie. Daarom is het museum op zoek naar mensen uit Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel die mee gaan bepalen welke objecten worden opgenomen in de collectie. Zij gaan als het ware op de stoel van de conservator zitten.

We noemen deze groep het Collectie Parlement. De groep komt drie keer per jaar bijeen om een keuze te maken over nieuw aanbod. Voorafgaand bepaalt de groep samen met de stadsconservator wat de criteria zijn. Daarna wordt ieder object ingeleid door de aanbieder zelf, of door de stadsconservator. Vervolgens gaan de aanwezigen in groepjes met elkaar de objecten 'wegen'. Zijn alle objecten langs de criteria gelegd, dan vertellen de groepjes hun bevindingen aan de overige deelnemers. Het resultaat is een collectief besluit om het object al dan niet op te nemen in de collectie van Stadsmuseum Tilburg.

Praat mee, beslis mee over de collectie. Kom naar het Collectie Parlement! Alle inwoners van gemeente Tilburg zijn van harte welkom.

De eerste bijeenkomst is op 24 mei 2022 in Regionaal Archief Tilburg, Kazernehof 75, 5017 EV Tilburg. Inloop vanaf 10.15 uur. Aanvang 10.30 uur. Einde 12.30 uur.

Er kunnen bij deze eerste bijeenkomst maximaal 20 personen deelnemen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Regionaal Archief Tilburg

75 Kazernehof

5017 EV Tilburg

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen