Collectie Parlement

Collectie Parlement

Venster Acties en details

Gratis

Datum en tijd

Locatie

Regionaal Archief Tilburg

75 Kazernehof

5017 EV Tilburg

Netherlands

Kaart bekijken

Praat mee, beslis mee over de collectie. Kom naar het Collectie Parlement! Alle inwoners van gemeente Tilburg zijn van harte welkom.

Over dit evenement

Regelmatig krijgt Stadsmuseum Tilburg nieuwe aanbiedingen voor de collectie. Een schilderij, een leesplankje of glas-in-loodramen. Wat neem je aan? Wat laat je gaan? Stadsmuseum Tilburg wil dat de collectie van en voor de Tilburgers is en dat zij een rol hebben in de keuzes voor het vormen van de collectie. Daarom is het museum op zoek naar mensen uit Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel die mee gaan bepalen welke objecten worden opgenomen in de collectie. Zij gaan als het ware op de stoel van de conservator zitten.

We noemen deze groep het Collectie Parlement. De groep komt drie keer per jaar bijeen om een keuze te maken over nieuw aanbod. Voorafgaand bepaalt de groep samen met de stadsconservator wat de criteria zijn. Daarna wordt ieder object ingeleid door de aanbieder zelf, of door de stadsconservator. Vervolgens gaan de aanwezigen in groepjes met elkaar de objecten 'wegen'. Zijn alle objecten langs de criteria gelegd, dan vertellen de groepjes hun bevindingen aan de overige deelnemers. Het resultaat is een collectief besluit om het object al dan niet op te nemen in de collectie van Stadsmuseum Tilburg.

Praat mee, beslis mee over de collectie. Kom naar het Collectie Parlement! Alle inwoners van gemeente Tilburg zijn van harte welkom.

Deze bijeenkomst is op woensdagavond 28 september 2022 in Regionaal Archief Tilburg, Kazernehof 75, 5017 EV Tilburg. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur. Einde 21.30 uur. Er kunnen maximaal 50 personen deelnemen.

Registreer jezelf via de groene knop.

Delen met vrienden