€ 25

College Geschiedenis van de fotografie: Van Doka tot Digi deel 1

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
GESCHIEDENIS VAN DE FOTOGRAFIE IN 3 AVONDEN – DEEL 1 van Fox Talbot tot Julia Margaret Cameron

Over dit evenement

Aan de hand van drie belangrijke periodes van de geschiedenis van de fotografie, ontdek je hoe stromingen en stijlen elkaar opvolgden. Docent Tom Meerman vertelt je in deze LIVE online colleges hoe grote voorbeelden uit het vakgebied hun keuzes maakten. Met beelden en verhalen, van kunsthistorie tot techniek kom je erachter hoe fotografie een taal werd waarin de hele wereld met elkaar communiceert. Tijdens de colleges is er ruimte voor vragen via de chatfunctie in de Zoom omgeving. Van Doka tot Digi bestaat uit 3 delen, maar de colleges kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden.

Deel 1: van Fox Talbot tot Julia Margaret Cameron

William Henry Fox Talbot, een van de uitvinders van een werkzaam fotografisch procedé, bewandelde al bijna het hele pad van de fotografische thema’s. Portretten, landschap, stillevens, stadsgezichten, kunstzinnig en als reportage, hij maakte het en legde het vast in het allereerste fotoboek ooit The pencil of nature.

Al enkele decennia later hebben fotografen de keuze uit diverse kant-en-klare materialen, en voorbeelden en inspiratiebronnen te over. Een van de belangrijkste vrouwelijke fotografen uit de beginjaren, Julia Margaret Cameron, kiest al in 1865 heel bewust voor een eigen beeldstijl, techniek, onderwerp, thema en markt. Bovendien effent ze paden voor auteursrecht bescherming.

Tot aan 1900 beheersen discussies over naturalisme versus picturalisme, kunst versus techniek en amateur versus beroepsfotografen de fotografische wereld. Er worden bovendien knappe staaltjes techniek uitgehaald en prachtige foto’s geproduceerd. Aan het eind van de negentiende eeuw kennen we kleurenfoto’s, stereobeelden, film en wegwerpcamera’s.NB: deel 2 start op 10 november, deel 3 op 17 november. Voor deze data kun je je via onze site inschrijven.

PROGRAMMA dinsdag 3 november:

19:45 uur

Zoom omgeving open

20:00 uur

Aanvang College

21:00 uur

Korte pauze

22:00 uur

Einde College

Wees er snel bij en meld je aan!

Kosten per college € 25,00.

De link wordt vóór aanvang via eventbrite verstuurd.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen