€ 187,50 – € 375

College Matthijs Schouten - 'De uitdaging van het Antropoceen' - DEEL 1

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Hoorneboeg 5

5 Hoorneboeg

1213 RE Hilversum

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Deel 1 van de colleges met Prof. Matthijs Schouten waarin we onze plek in het Antropoceen herijken. Let op: alle prijzen zijn inclusief btw!

Over dit evenement

>> LET OP: Het is aan te raden om deel te nemen aan de volledige reeks. Klik hier voor de hele reeks.

***

We zijn aangekomen in het Antropoceen: het tijdvak waarin de mensheid het aanzien van de aarde is gaan bepalen. De term suggereert dat we controle hebben gekregen over onze toekomst. Het tegendeel is waar. Het Antropoceen gaat gepaard met grote onzekerheden en crises: een ecologische crisis, een milieucrisis en een klimaatcrisis. Om deze crises het hoofd te kunnen bieden, is meer nodig dan technologie en beleid alleen.

We zullen ook moeten stilstaan bij onze menselijke natuur en ons de vraag moeten stellen wie we eigenlijk denken te zijn op deze planeet en ook wie we zullen moeten worden om een duurzame toekomst te scheppen voor onszelf en voor het overige leven op aarde.

***

COLLEGEREEKS MET PROF. DR. MATTHIJS SCHOUTEN

Op maandag 2 december start een prikkelende reeks colleges met Prof. Dr. Matthijs Schouten. De reeks beslaat vijf bijeenkomsten waarin we gaan luisteren, leren, en met elkaar in gesprek gaan over onze plek in de wereld; in relatie tot de natuur, tot onze cultuur en onszelf.

In de bijeenkomsten krijg je inzicht in het waarom we ons fundamenteel moeten herbezinnen op onze verhouding tot de natuur en zul je ervaren dat als onze innerlijke natuur en uiterlijke natuur ten diepste verbonden zijn, we van binnenuit gemotiveerd raken om bij te dragen aan een betere en duurzame wereld.

>> DEEL 1: WAAR KOMEN WE VANDAAN?

Veel historici leggen de oorzaak van de huidige mondiale crises bij het westerse mens- en wereldbeeld dat geleid heeft tot een uitputting van aarde en natuur. Hoe is dit mens- en wereldbeeld tot stand gekomen? Wat zijn de historische wortels? Wat voor impliciete aannames liggen erin besloten, die geleid hebben tot een breuk met onze verbinding met de aarde?

  • Datum en tijd: donderdag 5 november 2020 (12:00u - 18:00u)
  • Locatie: Volgt

PRICING & TICKETS:

Naar voorbeeld van andere organisaties kiest ook Club Groeneveld er voor om de ticketprijzen aan te passen voor verschillende typen deelnemers om zo de collegereeks voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te maken. De tarieven zijn incl btw.

  • Deelnemers van bedrijven en overheid: EUR 375 (incl. btw)
  • Deelnemers van NGO's, Wetenschap of voor ZZP'ers: EUR 285 (incl. btw)
  • Voor Jongeren t/m 27 jaar: 50% korting

Je kunt ook deelnemen aan de volledige reeks. Klik dan hier.

VRAGEN OVER DE INHOUD:

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Schroom niet en neem contact met ons op via 0294-745330 of stuur een mail met jouw naam en telefoonnummer naar info@clubgroeneveld.nl.

--------------------------

OVER MATTHIJS SCHOUTEN:

”Ik probeer aan te tonen dat alles wat wij over de natuur denken, beelden zijn die te maken hebben met de cultuur waarin we leven”. - Matthijs Schouten

Matthijs Schouten (1952) studeerde biologie, Keltische taal- en letterkunde, vergelijkende godsdienstwetenschappen en oosterse filosofie. Na zijn studie werkte hij geruime tijd in Ierland waar hij onderzoek verrichtte naar hoogvenen. Sinds 1992 is hij verbonden aan Staatsbosbeheer. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar in Natuur- en Landschapsbescherming aan de universiteiten van Cork en Galway (Ierland) en bijzonder hoogleraar in de Ecologie en filosofie van het Natuurherstel aan de Wageningen Universiteit. Sinds zijn studietijd heeft hij zich verdiept in de rol die natuur speelt in het menselijk denken en hij publiceerde hierover onder meer het boek Spiegel van de natuur; het natuurbeeld in cultuurhistorisch perspectief.

Je kunt deelnemen aan de volledige reeks. Daarnaast zullen enkele bijeenkomsten ook los toegankelijk zijn. Neem contact op voor meer informatie.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Hoorneboeg 5

5 Hoorneboeg

1213 RE Hilversum

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen