Collegetour "(De toekomst van) de gehandicaptensport in Nederland"

Venster Acties

De verkoop sluit binnenkort

Collegetour "(De toekomst van) de gehandicaptensport in Nederland"

De toekomst van de gehandicaptensport. Daarover kun jij met interessante gasten in gesprek.

Door Stichting Pole Position

Waar en wanneer

Datum en tijd

ma. 5 jun. 2023 18:00 - 21:00 CEST

Locatie

HvA Dr. Meurerhuis (DMH) 8 Dokter Meurerlaan 1067 SM Amsterdam Netherlands

Over dit evenement

  • 3 uren
  • eTicket voor mobiel

Sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking blijft achter bij dat voor mensen zonder beperking. In Nederland leven 1,6 miljoen mensen met een lichamelijke beperking en 142.000 mensen met een verstandelijke beperking. De wekelijkse sportdeelname van mensen met een beperking bedraagt 27%. Voor mensen zonder beperking is dat 60%. Van iedereen met een lichamelijke beperking is 17% lid van een club; tegenover 32% van de mensen zonder beperking (bron: Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor, CBS in samenwerking met RIVM, 2019). Dat zijn flinke verschillen, die vragen om extra aandacht en actie. En die actie moet uit verschillende geledingen van onze samenleving komen. Politiek, sportorganisaties, zorginstellingen, maar ook de sportprofessionals van de toekomst.

Waarom blijft de deelname achter en wat zijn de mogelijke oplossingen om de deelname te verhogen? Sporten is gezond, maar kan ook een middel zijn om meer zelfvertrouwen te krijgen en om je sociale netwerk te vergroten. Waarom lukt het dan nog niet om die deelname te verhogen?

Allemaal vragen waar we op maandagavond 5 juni in het auditorium van de faculteit bewegen, sport en voeding van de Hogeschool van Amsterdam met elkaar over in gesprek willen tijdens de Pole Position collegetour. Daarin willen we de sportprofessional van nu en de toekomst in gesprek laten gaan met mensen die vanuit hun kennis en expertise jullie vragen gaan beantwoorden.

We hopen dat aan het einde van de avond aanwezigen met meer kennis, maar vooral meer enthousiasme het auditorium verlaten en overwegen om zich actief in te zetten voor gehandicaptensport. Het is misschien wel de meest dankbare doelgroep om mee te werken.

Over de organisator

Georganiseerd door
Stichting Pole Position

Stichting Pole Position zorgt ervoor dat mensen met een verstandelijke beperking de sportwedstrijd van hun dromen kunnen bijwonen of hun sportidool mogen ontmoeten.

De verkoop sluit binnenkort