Gratis

Colloquium "Welk nieuw industriebeleid voor het Brussels Hoofdstedelijk Gew...

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

The International Auditorium

Koning Albert II laan 5

1000 Brussel

Belgium

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

"Welk nieuw industriebeleid voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest?"

Het bestaande bewaren - de toekomst voorbereiden

Nadat het Brussels Gewest het belangrijkste industrieel Gewest van het land is geweest, wordt het nu sinds vele jaren met een grote afname van het aantal industrieën in zijn economische structuur geconfronteerd ; slechts 3% van de Brusselse bezoldigde tewerkstelling is nog industrieel. De grondprijs, de verkeersmoeilijkheden en het moeilijke samenlevingsbeheer hebben het karakter van zwakke functie van de productieactiviteit ten opzichte van huisvesting en kantoren versterkt. Welnu, ter wille van het zowel economisch, sociaal als ecologisch evenwicht is het noodzakelijk dat het Stadsgewest over productieactiviteiten beschikt.

Sinds enkele jaren staat de industrie weer centraal in de Europese beleidsvoeringen, die de terugkeer van de industriële productieactiviteit voorstaan. In Brussel wil het GPDO een stedelijke productiesector bewaren, die noodzakelijk en nuttig is voor de werking van de stad. De " Strategie 2025 " van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voorziet dan weer de uitwerking van een " Brussels Industrieel Plan ", in het kader van de ondersteuning van sectoren die beschikken over beroepen met een kwalitatief jobpotentieel, waaronder deze van de industrie.

Welk industrieel beleid voor welke productieactiviteiten ?

In het kader van de " Strategie 2025 " wil de Raad zijn bijdrage leveren aan een vernieuwde benadering van het industrieel beleid van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, door samen met de deelnemers aan het Colloquium een multidisciplinaire en vergelijkende beraadslaging over de uitwerking van een geïntegreerd Industrieel actieplan te voeren.


*Reserveren is gratis maar verplicht.

Programma Colloquium 2017

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

The International Auditorium

Koning Albert II laan 5

1000 Brussel

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen