Gratis

Commoning the smart city

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Bibliotheek

22 Emmasingel

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De Slimme stad in gemeenschappelijk beheer
Nieuwe technologieën maken het mogelijk dat burgers een actieve rol krijgen in de ontwikkeling en het beheer van stedelijke infrastructuren voor, bijvoorbeeld, energie, afval en mobiliteit. Zo kan een slimme stad in gemeenschappelijk beheer worden ontwikkeld. Maar wat zijn de haken en ogen? Wat kan er wel en niet met digitale platforms? En hoe kunnen stedelijke overheden zich opstellen?

Spreker
Dietmar Offenhuber is wereldwijd actief als onderzoeker op het gebied van civic technologies / accountability design for urban data / commoning the smart city. De relatie tussen de burgers en gemeente rondom infrastructuren kan anders vorm gegeven worden door het gebruik van platforms. De mogelijkheden hiervoor heeft Dietmar uitgebreid onderzocht en zijn inzichten deelt hij graag met ons.

Toegang gratis, graag vooraf aanmelden
Voertaal: Engels

DATAstudio Eindhoven
Eindhoven wil een slimme samenleving worden. Een stad waar technologie helpt om ons als bewoners bij elkaar te brengen, om ons invloed te geven op onze omgeving, of om bewoners en stadsbestuur samen te laten werken. Maar hoe realiseer je dat? Wat betekent dat eigenlijk? En van welke voorbeelden kunnen we leren hoe het wél of juist níet moet?

In de bijeenkomstenreeks Een Stad zo Slim als haar Bewoners bekijken we steeds een ander aspect van die slimme samenleving. De avond begint met een vooraanstaande (internationale) spreker. Daarna gaan we met publiek en speciale gasten in gesprek over wat dit verhaal voor Eindhoven (kan) betekenen.

De reeks wordt georganiseerd door de DATAstudio Eindhoven, een initiatief van de gemeente Eindhoven en Het Nieuwe Instituut dat onderzoekt hoe de slimme stad een slimme samenleving kan worden.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Bibliotheek

22 Emmasingel

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen