€ 195

œCommunity ontmoet Claire Boonstra | Breda

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Onze Lieve Vrouwelyceum

Paul Windhausenweg 11

4818 TA Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Claire Boonstra: 'De voortdurende spanningen in het onderwijs leggen een dieperliggend vraagstuk bloot: het systeem doet mensen tekort.'

Over dit evenement

œCommunity ontmoet ‘Leiders in Verandering’

Het onderwijs vervult een sleutelrol in de samenleving van de toekomst. Richting geven aan die toekomst begint daarmee ook in het onderwijs. Samen zijn we leiders in deze verandering. Wat kunnen we daarbij leren van inspirerende leiders, verfrissende denkers, visionairs en transformatiedeskundigen?

Jaarprogramma 2020 - 2021

œ Operation Education verzorgt dit jaar, verspreid door het land, een reeks masterclasses met ‘leiders in verandering’, van binnen maar juist ook buiten het onderwijs. Zij brengen hun persoonlijke verhaal, hun visie, hun ideeën, diepste inzichten en hun lessons learned naar het onderwijs - vanuit hun persoonlijke inzicht dat het onderwijs een cruciale rol speelt in de transformatie die nu gaande is in de wereld.

We duiken samen de diepte in, je gaat zelf en met elkaar aan de slag, krijgt toepasbare handvatten aangereikt en maakt direct een vertaling naar jouw eigen praktijk. De masterclasses stimuleren je bewustwording van de cruciale rol die jij kunt vervullen. Je wordt uitgenodigd zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor het creëren van hetgeen waarnaar je streeft. Een rijke voedingsbodem voor jouw persoonlijke bijdrage. Samen bouwen we aan de fundamenten van eigentijdse leeromgevingen.

Meer informatie vind je op de website van œ Operation Education.

Live ontmoetingen

We geloven dat het ondanks de bestaande onzekerheid belangrijk is om elkaar toch op een passende manier te kunnen ontmoeten. De ontwikkeling van leiderschap lijkt nu belangrijker dan ooit en het effect hiervan is tijdens live ontmoetingen vele malen groter dan digitaal. Het geeft je de mogelijkheid om in een ándere omgeving ándere mensen te ontmoeten en vanuit een ander perspectief te reflecteren op jouw eigen situatie. Dat is in onze ogen essentieel.

Mocht het onverhoopt niet door kunnen gaan door een aanscherping van regels in verband met corona, weet dan dat we een ander moment zullen zoeken waarop we de bijeenkomst zullen organiseren en dat je ticket daarvoor geldig blijft. Mocht je in dat geval verhinderd zijn, dan kun je het ticket ook overdragen aan een andere belangstellende.

Claire Boonstra | Het waarom & waartoe van onderwijs

'De voortdurende spanningen in het onderwijs leggen een dieperliggend vraagstuk bloot: het systeem doet mensen tekort.'

Het onderwijssysteem – zo blijkt ook uit ons Onderwijsvragenboek – is een ‘historische toevalligheid’, niet bewust vormgegeven op basis van wat we weten dat het goede is voor de ontwikkeling van mensen, de samenleving en de planeet. We hebben het huidige systeem met z’n allen in de loop van de tijd zo laten ontstaan uit onze hang naar controleerbaarheid, beheersbaarheid en efficiëntie. Het mag niet fout gaan; we willen het allemaal kunnen meten, volgen, verantwoorden en vergelijken. Maar daarin hebben we de factor ‘mens’ wel verloren laten gaan. Dat moeten we met elkaar zien te herstellen.

Tijdens een interactieve sessie neemt Claire - oprichter van œ Operation Education in 2012 - je mee naar de bedoeling: van jezelf, van je organisatie en van het onderwijs. We verkennen wat – meestal impliciet en onbewust, maar onmiskenbaar – het doel is geworden van onderwijs, hoe we nu als samenleving succes en resultaat bepalen. We onderzoeken of dat nog past bij waar jij zelf voor staat, bij wat jij voelt dat de wereld nodig heeft en verkennen samen de denkbeelden en ervaringen die bijdragen aan jouw eigen antwoord op de vraag: wat is de bedoeling? Wat is jouw belofte aan kinderen, aan de wereld?

We moeten terug naar de vraag: ‘Waarom doen we wat we doen?’

Programma

15.30 Inloop en ontmoeten, ontvangst met koffie en thee

16.00 Welkom door het team van œ Operation Education

16.15 Aanvang masterclass met Claire

17.30 Ruimte voor vragen, verdieping & dialoog en 'diner pensant'

18.30 Vervolg masterclass

20.00 Feestelijke afronding

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Onze Lieve Vrouwelyceum

Paul Windhausenweg 11

4818 TA Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen