€ 195

œCommunity ontmoet Jan Fasen | Utrecht

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Nimeto Utrecht

Smijerslaan 2

3572 LP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Jan Fasen: 'Leidinggeven begint met wie je zelf bent en hoe je vóór leeft waar je in gelooft. Dat is alles waar het om draait.'

Over dit evenement

œCommunity ontmoet ‘Leiders in Verandering’

Het onderwijs vervult een sleutelrol in de samenleving van de toekomst. Richting geven aan die toekomst begint daarmee ook in het onderwijs. Samen zijn we leiders in deze verandering. Wat kunnen we daarbij leren van inspirerende leiders, verfrissende denkers, visionairs en transformatiedeskundigen?

Jaarprogramma 2020 - 2021

œ Operation Education verzorgt dit jaar, verspreid door het land, een reeks masterclasses met ‘leiders in verandering’, van binnen maar juist ook buiten het onderwijs. Zij brengen hun persoonlijke verhaal, hun visie, hun ideeën, diepste inzichten en hun lessons learned naar het onderwijs - vanuit hun persoonlijke inzicht dat het onderwijs een cruciale rol speelt in de transformatie die nu gaande is in de wereld.

We duiken samen de diepte in, je gaat zelf en met elkaar aan de slag, krijgt toepasbare handvatten aangereikt en maakt direct een vertaling naar jouw eigen praktijk. De masterclasses stimuleren je bewustwording van de cruciale rol die jij kunt vervullen. Je wordt uitgenodigd zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor het creëren van hetgeen waarnaar je streeft. Een rijke voedingsbodem voor jouw persoonlijke bijdrage. Samen bouwen we aan de fundamenten van eigentijdse leeromgevingen.

Live ontmoetingen

We geloven dat het ondanks de bestaande onzekerheid belangrijk is om elkaar toch op een passende manier te kunnen ontmoeten. De ontwikkeling van leiderschap lijkt nu belangrijker dan ooit en het effect hiervan is tijdens live ontmoetingen vele malen groter dan digitaal. Het geeft je de mogelijkheid om in een ándere omgeving ándere mensen te ontmoeten en vanuit een ander perspectief te reflecteren op jouw eigen situatie. Dat is in onze ogen essentieel.

Mocht het onverhoopt niet door kunnen gaan door een aanscherping van regels in verband met corona, weet dan dat we een ander moment zullen zoeken waarop we de bijeenkomst zullen organiseren en dat je ticket daarvoor geldig blijft. Mocht je in dat geval verhinderd zijn, dan kun je het ticket ook overdragen aan een andere belangstellende.

Jan Fasen | Het boeiende speelveld van transformatie

Als architect van Agora Roermond neemt Jan Fasen je mee naar het speelveld van de schoolleider: Hoe neem je als schoolleider het initiatief in het bepalen en realiseren van een andere koers? Hoe maak je vanuit visie en leiderschap, samen met iedereen die bij de school betrokken is, van een onderwijsidee een geslaagde nieuwe onderwijspraktijk en hoe voorkom je dat je weerstand gaat managen?

Fase van het ondertussen

De fase van het ondertussen is het boeiende speelveld van de leider die een transformatie leidt. Het is het onbestemde gebied waarin iedereen terecht komt wanneer er een verandering in gang is gezet. Dit is de fase waarin de leider iedereen aan boord houdt en voldoende context en veiligheid biedt waardoor mensen stappen durven te zetten. Het telkens opnieuw uitleggen van het verhaal en met elkaar duiden van en reflecteren op ieders persoonlijke en gezamenlijke proces. Hoe geef je aan deze fase leiding?.

In deze masterclass maak je kennis met de wijze waarop Jan en zijn team op diverse scholen het onderwijs gemoderniseerd en geïnnoveerd hebben. Hoe ze vanuit visie en leiderschap, samen met iedereen die bij de school betrokken is, van een onderwijsidee een geslaagde nieuwe onderwijspraktijk maakten. Zijn rol als schoolleider, of liever gezegd, zijn leiderschap en het leiderschap van iedereen die erbij betrokken is, staat centraal in de masterclass. Wat is dan het leiderschap dat wordt gevraagd? En waar wordt juist het leiderschap van Jan door gedreven? Welke rol speelt zijn biografie daarin en het waardenkompas dat hij door de jaren heeft ontwikkeld? Hoe heeft dat alles ervoor gezorgd dat hij de ongemakken die hij in zijn scholen tegenkwam, niet langer kon negeren en wel in actie móest komen? En hoe neem je het voltallige team dan mee zonder dat het ‘managen van weerstand’ je dagtaak wordt?

Radicaal anders

Tijdens de masterclass is interactie met de deelnemers vanzelfsprekend om tot de juiste diepgang te komen. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten, vol inspiratie en een gezonde onrust. Na deze avond heb je duidelijk op je netvlies hoe jij er toe doet als schoolleider en doe je vanaf de volgende dag een aantal dingen radicaal anders. Je start een onomkeerbaar proces in je eigen omgeving!

Programma

15.30 Inloop en ontmoeten, ontvangst met koffie en thee

16.00 Welkom door het team van œ Operation Education

16.15 Aanvang van de masterclass met Jan Fasen

17.15 Vertaling naar jouw eigen praktijk

18.15 Dialoog en “diner pensant”

19.00 Vervolg van de masterclass

20.00 Feestelijke afronding

Over Agora

Agora is een pionier op het gebied van fundamenteel vernieuwend onderwijs. Onderwijs waar de ontwikkeling van het unieke en oneindige potentieel van leerlingen centraal staat. Het belangrijkste wat Agora in praktijk probeert te brengen is dat je als leerling naar school gaat om te ontdekken wie je bent, wat je wil met je leven en hoe je dat leven het beste samen met en temidden van anderen kunt vormgeven. Daarbij is kennis van de wereld belangrijk. Die verwerft een leerling op Agora niet door iedere dag onderwezen te worden in die kennis, maar door onderzoek te doen en op zoek te gaan naar de bronnen en de informatie waarmee ze die kennis ontwikkelen. Bij Agora gaan leerlingen samen met hun begeleiders op zoek naar een voor hen zo passend mogelijke leerroute. Geen klaslokalen maar ontwikkelpleinen waar begeleiders en leerlingen elkaar ontmoeten. Geen scheiding tussen vmbo, havo en vwo, maar iedereen leert samen en met elkaar. Geen toetssysteem met cijfers, maar een kwaliteitssysteem waarmee de leerling vandaag kan zien wat hij ten opzichte van gisteren heeft geleerd.

Meer over Agora kun je lezen op de website van Agora, in een artikel van Rutger Bregman en in een uitzending van Nieuwsuur.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Nimeto Utrecht

Smijerslaan 2

3572 LP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen