€ 195

œCommunity ontmoet Jitske Kramer | Heemskerk

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stichting Tabijn

De Trompet 1960

1967 DB Heemskerk

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Jitske Kramer: 'Building strong tribes, safe for diversity and ready for change’

Over dit evenement

œCommunity ontmoet ‘Leiders in Verandering’

Het onderwijs vervult een sleutelrol in de samenleving van de toekomst. Richting geven aan die toekomst begint daarmee ook in het onderwijs. Samen zijn we leiders in deze verandering. Wat kunnen we daarbij leren van inspirerende leiders, verfrissende denkers, visionairs en transformatiedeskundigen?

Jaarprogramma 2020 - 2021

œ Operation Education verzorgt dit jaar, verspreid door het land, een reeks masterclasses met ‘leiders in verandering’, van binnen maar juist ook buiten het onderwijs. Zij brengen hun persoonlijke verhaal, hun visie, hun ideeën, diepste inzichten en hun lessons learned naar het onderwijs - vanuit hun persoonlijke inzicht dat het onderwijs een cruciale rol speelt in de transformatie die nu gaande is in de wereld.

We duiken samen de diepte in, je gaat zelf en met elkaar aan de slag, krijgt toepasbare handvatten aangereikt en maakt direct een vertaling naar jouw eigen praktijk. De masterclasses stimuleren je bewustwording van de cruciale rol die jij kunt vervullen. Je wordt uitgenodigd zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor het creëren van hetgeen waarnaar je streeft. Een rijke voedingsbodem voor jouw persoonlijke bijdrage. Samen bouwen we aan de fundamenten van eigentijdse leeromgevingen.

Meer informatie vind je op de website van œ Operation Education.

Live ontmoetingen

We geloven dat het ondanks de bestaande onzekerheid belangrijk is om elkaar toch op een passende manier te kunnen ontmoeten. De ontwikkeling van leiderschap lijkt nu belangrijker dan ooit en het effect hiervan is tijdens live ontmoetingen vele malen groter dan digitaal. Het geeft je de mogelijkheid om in een ándere omgeving ándere mensen te ontmoeten en vanuit een ander perspectief te reflecteren op jouw eigen situatie. Dat is in onze ogen essentieel.

Mocht het onverhoopt niet door kunnen gaan door een aanscherping van regels in verband met corona, weet dan dat we een ander moment zullen zoeken waarop we de bijeenkomst zullen organiseren en dat je ticket daarvoor geldig blijft. Mocht je in dat geval verhinderd zijn, dan kun je het ticket ook overdragen aan een andere belangstellende.

Jitske Kramer | Wijsheden uit de antropologie

Leiding geven vraagt om het vormen en onderhouden van een sterke en gezonde tribe. Eeuwenoude antropologische wijsheden staan tot onze beschikking om ons daarbij te helpen. Bijzondere rituelen, alledaagse handelingen en eeuwenoude gespreksvormen bevatten een schat aan menselijke wijsheid. Corporate antropoloog Jitske Kramer deelt tijdens deze ontmoeting die wijsheden en inzichten met ons en vertaalt ze naar onze wereld van organiseren, samenwerken en leiderschap, direct toepasbaar in jouw onderwijspraktijk.

Tribes van en voor de toekomst

Een school of ontwikkelomgeving is een tribe met een eigen unieke cultuur. Een sterke tribe heeft een helder doel waaraan de leden gezamenlijk werken, elkaar ondersteunen, erkennen en een gemeenschappelijke ‘taal’ delen. De belangrijkste krachten die een rol spelen bij het leidinggeven aan een tribe zijn power - de kracht van begrenzen en het scheppen van duidelijkheid: ‘dit doen we niet, en dit doen we wel’ - en love - de kracht van verbinding en zachtheid, van liefdevolle aandacht om te luisteren naar elkaar.

Leiderschap & cultuur

Vernieuwing van een school of een ontwikkelomgeving - en daarmee van de cultuur van de tribe - vraagt om ruimte voor diversiteit, voor verschillende invalshoeken en het erkennen van verschillende rollen en dynamieken binnen die cultuur. Hoe geef je leiding aan die vernieuwing? Hoe zorg je, in dialoog met elkaar, voor de nodige cultuurverandering in lijn met je toekomstvisie? Hoe maak je daarbij ruimte voor de onderlinge interactie en kun je tegelijkertijd je eigen geluid laten horen? En hoe kom je in onderlinge afstemming tot een beter geheel zodat het collectieve potentieel wordt benut?

Nieuwe inzichten

Jitske laat je deze avond kennismaken met het effect van verschillende vormen van leiderschap - autocratisch, directief, gespreid en ondersteunend - en van verschillende manieren van besluitvorming, zoals Deep Democracy, waarbij de wijsheid van de minderheid wordt meegenomen in de besluitvorming, of vergaderen in stilte, waarbij alleen het nodige wordt uitgesproken om samen het hoogst haalbare te bereiken.

We verkennen samen welke archetypische tribale rollen nodig zijn om een sterke organisatiecultuur te vormen. Je creëert ruimte voor nieuwe manieren van kijken en handelen. Je onderzoekt verschillende manieren van leiderschap en besluitvorming en je krijgt direct toepasbare tools in handen om jouw eigen organisatiecultuur te veranderen.

'We hoeven geen nieuwe dingen te bedenken, we hoeven alleen maar te leren van wat we al weten.'

Programma

15.30 Inloop en ontmoeten, ontvangst met koffie en thee

16.00 Welkom door het team van œ Operation Education

16.15 Aanvang masterclass met Jitske Kramer

17.30 'Diner pensant', verdieping en dialoog

18.30 Vervolg van de masterclass

20.00 Feestelijke afronding

Over Jitske Kramer

Jitske Kramer is een veelgevraagd spreker. Ze is verbindend, heeft humor, is onbevangen en energiek. Ze prikkelt je om stevig na te denken en je stem te laten horen. Met flair en met lef zoekt ze de diepgang op. Op zoek naar verrassende nieuwe inzichten en praktische toepasbaarheid. Verbindend en daadkrachtig.’

Drs. Jitske Kramer (1973) is corporate antropoloog. Gefascineerd door de manier waarop mensen culturen vormen en hoe culturen mensen vormen, reist Jitske de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators, vakgenoten en willekeurige voorbijgangers. Altijd op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. Om de slagkracht en resultaten van individuen en groepen te verbeteren (en de wereld gewoon een beetje mooier te maken).

Jitske Kramer is tevens oprichter van HumanDimensions, auteur van Normaal is Anders, Deep Democracy - de wijsheid van de minderheid, Wow! Wat een verschil, De Corporate Tribe (managementboek van het jaar 2016) en Building Tribes.

Voor meer informatie bekijk de website en het publicatieoverzicht.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stichting Tabijn

De Trompet 1960

1967 DB Heemskerk

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen