€ 195

œCommunity ontmoet Mark Mieras | Meppel

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stad & Esch

Ezingerweg 52

7943 AZ Meppel

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Mark Mieras: 'De kloof dichten tussen wat we willen en wat ej dagelijks doen in het onderwijs, dat vraagt om leiderschap.'

Over dit evenement

œCommunity ontmoet ‘Leiders in Verandering’

Het onderwijs vervult een sleutelrol in de samenleving van de toekomst. Richting geven aan die toekomst begint daarmee ook in het onderwijs. Samen zijn we leiders in deze verandering. Wat kunnen we daarbij leren van inspirerende leiders, verfrissende denkers, visionairs en transformatiedeskundigen?

Jaarprogramma 2020 - 2021

œ Operation Education verzorgt dit jaar, verspreid door het land, een reeks masterclasses met ‘leiders in verandering’, van binnen maar juist ook buiten het onderwijs. Zij brengen hun persoonlijke verhaal, hun visie, hun ideeën, diepste inzichten en hun lessons learned naar het onderwijs - vanuit hun persoonlijke inzicht dat het onderwijs een cruciale rol speelt in de transformatie die nu gaande is in de wereld.

We duiken samen de diepte in, je gaat zelf en met elkaar aan de slag, krijgt toepasbare handvatten aangereikt en maakt direct een vertaling naar jouw eigen praktijk. De masterclasses stimuleren je bewustwording van de cruciale rol die jij kunt vervullen. Je wordt uitgenodigd zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor het creëren van hetgeen waarnaar je streeft. Een rijke voedingsbodem voor jouw persoonlijke bijdrage. Samen bouwen we aan de fundamenten van eigentijdse leeromgevingen.

Meer informatie vind je op de website van œ Operation Education.

Live ontmoetingen

We geloven dat het ondanks de bestaande onzekerheid belangrijk is om elkaar toch op een passende manier te kunnen ontmoeten. De ontwikkeling van leiderschap lijkt nu belangrijker dan ooit en het effect hiervan is tijdens live ontmoetingen vele malen groter dan digitaal. Het geeft je de mogelijkheid om in een ándere omgeving ándere mensen te ontmoeten en vanuit een ander perspectief te reflecteren op jouw eigen situatie. Dat is in onze ogen essentieel.

Mocht het onverhoopt niet door kunnen gaan door een aanscherping van regels in verband met corona, weet dan dat we een ander moment zullen zoeken waarop we de bijeenkomst zullen organiseren en dat je ticket daarvoor geldig blijft. Mocht je in dat geval verhinderd zijn, dan kun je het ticket ook overdragen aan een andere belangstellende.

Mark Mieras | De wetenschap achter leiderschap

'De kloof dichten tussen wat we willen en wat we dagelijks doen in het onderwijs, dat vraagt om leiderschap.'

Wetenschapsjournalist Mark Mieras neemt ons mee in de wetenschap achter leren en veranderen. Hoe werken onze hersenen, wat staat ons in de weg om onze professionele intuïtie te volgen? Mark demonstreert hoe de neuropsychologische wetten ook in jouw systeem werkzaam zijn en hoe je ze voor je kunt laten werken om een authentiek leider met impact te zijn.

Wetenschap achter leiderschap

Wat vertelt de wetenschap over leiderschap en hoe kun jij die kennis als leider in onderwijs & ontwikkeling inzetten om een authentiek leider te zijn en effectief je team te begeleiden?

Leren blijkt anders te verlopen dan we altijd dachten en dat inzicht biedt nieuwe perspectieven op leiderschap. Leren is veranderen. En veranderen is altijd ongemakkelijk. Het is een kwetsbaar proces met vaste ingrediënten als verrassing en verwarring, vergissen en zoeken. Onze hersenen zijn altijd in verandering en koppelen dat aan plezier. De vraag is waarom we verandering dan toch vaak vermijden. Niet omdat het vervelend ís, maar omdat we ooit op school leerden om het vervelend te vinden. Eigenlijk zou de school een expertisecentrum moeten zijn waar je op een feestelijke manier leert omgaan met het onvermijdelijke ongemak van leren en leven. Waar je leert om de kloof te dichten tussen wat je weet en wat je wilt begrijpen, wat je kunt en doet en wat je wilt bereiken.

Effectief leiderschap

Terugschrikken voor ongemak is volgens Mark de belangrijkste blokkade voor effectief leiderschap, en daarmee voor ontwikkeling, plezier en geluk van jou en je team. In de masterclass laat hij ons zien hoe de vermijdingsreflex werkt, en welke tools we van de natuur hebben gekregen om die te doorbreken. Je onderzoekt welke omstandigheden jouw leiderschap in de weg staan, wat jíj hieraan kunt doen en hoe je je team tot verandering en leiderschap kunt bewegen. Ook daarvoor blijkt de belangrijkste sleutel bij jezelf te liggen.

In deze masterclass krijg je antwoord op jouw échte vragen en zicht op jouw échte invloed. Bij binnenkomst vragen we je dan ook één vraag in te leveren waarop het antwoord jou verder kan helpen.

Programma

15.30 Inloop en ontmoeten, ontvangst met koffie en thee

16.00 Welkom door het team van œ Operation Education

16.15 Aanvang masterclass: Wetenschap achter leiderschap

16.45 Speeltijd

17:00 Vervolg masterclass: Hoe krijg je je team in beweging?

18.00 Speeltijd, dialoog en 'diner pensant'

18.45 Vertaling naar eigen praktijk in dialoog

19.30 Van droom naar realisatie

20.00 Feestelijke sluiting

Over Mark Mieras

Mark Mieras (1962) is wetenschapsjournalist en vooral bekend als auteur van ‘Ben ik dat?’ en ‘Liefde’. Deze veelgelezen boeken geven een onthullend en tegelijk ook heel herkenbaar beeld van ons bewegelijke brein. Mieras, studeerde cum laude af in de theoretisch natuurkunde en is een veel gevraagd spreker. Hij is al jaren een warm pleitbezorger van op neuropsychologisch inzicht geïnspireerde onderwijsvernieuwing.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stad & Esch

Ezingerweg 52

7943 AZ Meppel

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen