€ 195

œCommunity ontmoet Tijl Koenderink | Meppel

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stad & Esch

Ezingerweg 52

7943 AZ Meppel

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Tijl Koenderink: 'Hoe ziet het leven van onze kinderen eruit in de toekomst? Wat betekent dat voor onderwijs en voor jouw rol daarbinnen?'

Over dit evenement

œCommunity ontmoet ‘Leiders in Verandering’

Het onderwijs vervult een sleutelrol in de samenleving van de toekomst. Richting geven aan die toekomst begint daarmee ook in het onderwijs. Samen zijn we leiders in deze verandering. Wat kunnen we daarbij leren van inspirerende leiders, verfrissende denkers, visionairs en transformatiedeskundigen?

Jaarprogramma 2020 - 2021

œ Operation Education verzorgt dit jaar, verspreid door het land, een reeks masterclasses met ‘leiders in verandering’, van binnen maar juist ook buiten het onderwijs. Zij brengen hun persoonlijke verhaal, hun visie, hun ideeën, diepste inzichten en hun lessons learned naar het onderwijs - vanuit hun persoonlijke inzicht dat het onderwijs een cruciale rol speelt in de transformatie die nu gaande is in de wereld.

We duiken samen de diepte in, je gaat zelf en met elkaar aan de slag, krijgt toepasbare handvatten aangereikt en maakt direct een vertaling naar jouw eigen praktijk. De masterclasses stimuleren je bewustwording van de cruciale rol die jij kunt vervullen. Je wordt uitgenodigd zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor het creëren van hetgeen waarnaar je streeft. Een rijke voedingsbodem voor jouw persoonlijke bijdrage. Samen bouwen we aan de fundamenten van eigentijdse leeromgevingen.

Meer informatie vind je op de website van œ Operation Education.

Live ontmoetingen

We geloven dat het ondanks de bestaande onzekerheid belangrijk is om elkaar toch op een passende manier te kunnen ontmoeten. De ontwikkeling van leiderschap lijkt nu belangrijker dan ooit en het effect hiervan is tijdens live ontmoetingen vele malen groter dan digitaal. Het geeft je de mogelijkheid om in een ándere omgeving ándere mensen te ontmoeten en vanuit een ander perspectief te reflecteren op jouw eigen situatie. Dat is in onze ogen essentieel.

Mocht het onverhoopt niet door kunnen gaan door een aanscherping van regels in verband met corona, weet dan dat we een ander moment zullen zoeken waarop we de bijeenkomst zullen organiseren en dat je ticket daarvoor geldig blijft. Mocht je in dat geval verhinderd zijn, dan kun je het ticket ook overdragen aan een andere belangstellende.

Tijl Koenderink | 'Leading for change' in onderwijs

'Hoe ziet het leven van onze kinderen eruit in de toekomst? Wat betekent dat voor onderwijs en voor jouw rol daarbinnen?'

De wereld verandert snel, maar ons onderwijs is al heel lang op dezelfde manier ingericht. De vraag is of dat toereikend is. Er komen op hoog tempo veel veranderingen aan. Zelfrijdende auto’s en kunstmatige intelligentie zijn slechts de eerste tekenen van een radicale verschuiving. Meer dan 40% van de banen gaat verdwijnen. Dat betekent een verandering van de maatschappij. En een veranderende maatschappij betekent een veranderend onderwijs. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Een nieuwe school starten, of een bestaande school een nieuwe koers geven: hoe doe je dat? De klassieke managementtechnieken zullen hier niet volstaan. Maar hoe koers je dan af op een onbekende, misschien wel onkenbare wereld?

De praktijk van nieuwe onderwijsconcepten

Op deze veelbelovende avond zet changemaker Tijl Koenderink de principes uiteen die hij in de praktijk geleerd heeft bij het opzetten van nieuwe onderwijsconcepten, een nieuwe school en andere verandertrajecten. Uiteraard theoretisch onderbouwd, maar vooral doorspekt met veel pragmatische adviezen, geleerd uit de praktijk. Hoe bepaal je een visie? Hoe ga je om met de inspectie en de buitenwereld? Wat doe je als je een deel van je team niet in beweging krijgt? Of juist: als een deel van het team zo hard gaat dat ze zichzelf ondersteboven werkt?

Programma

15.30 Inloop en ontmoeten, ontvangst met koffie en thee

16.00 Welkom door het team van œ Operation Education

16.15 Aanvang masterclass met Tijl Koenderink

17.30 Ruimte voor vragen, verdieping & dialoog en 'diner pensant'

18.30 Vervolg masterclass

20.00 Feestelijke afronding

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stad & Esch

Ezingerweg 52

7943 AZ Meppel

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen