Concert Conforto Ensemble

Venster Acties

Concert Conforto Ensemble

Professionele musici spelen “Grootse muziek in kleine setting”, waarin klassieke muziek klinkt van o.a. Bizet, Fauré, Saint-Saëns, Debussy.

Door Cultbee

Waar en wanneer

Datum en tijd

zo. 5 nov. 2023 16:00 - 17:15 CET

Locatie

Ontmoetingskerk Achter de Hiemen 41 ingang aan de Vlaslaan t.o. 26 9244 BP Beetsterzwaag Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 1 uur 15 minuten
  • eTicket voor mobiel

Middagconcert door de professionele musici van het Conforto Ensemble. Zij brengen hun programma “Grootse muziek in kleine setting”, waarin Franse klassieke muziek zal klinken van o.a. Bizet, Fauré, Saint-Saëns, Debussy. Dit ensemble bestaat uit een strijkkwartet (2 violen, 1 altviool en 1 cello), en hobo, fagot, hoorn en sopraan (zangeres). De per project wisselende bezetting bestaat uit acht professionele musici die hun sporen hebben verdiend in symfonieorkesten en klassieke ensembles. Het idee voor Conforto is ontstaan in de zomer van 2020 vanuit de gedachte dat de combinatie van muziek en poëzie juist een verbindende rol kan spelen in moeilijke tijden. Conforto speelt voor iedereen die behoefte heeft aan muziek als troost en verbinding. Het Conforto Ensemble biedt concerten met een breed palet aan troostrijke, bemoedigende en hoopgevende muziek, gelardeerd met toepasselijke poëzie.

Arrangementen. De muziek van bekende en minder bekende werken is speciaal voor deze kleine bezetting gearrangeerd door Gerhard Drijvers (hoornist en dirigent). De programma’s zijn toegankelijk, en de toehoorder hoeft niet per se liefhebber te zijn van klassieke muziek. Door de bescheiden setting komen deze concerten goed tot hun recht op kleine tot middelgrote concertpodia, maar ook tijdens bijv. een Lichtjesavond of een herdenkingsbijeenkomst. Het programma wordt mondeling kort toegelicht.

De muzikale werken worden afgewisseld met teksten rond “Troost” die worden voorgedragen door leden van het ensemble. We gebruiken teksten van de Nederlandse dichteres Hanneke van Eijken.

Bekijk de website van het ensemble, o.a. de trailer: zie deze link https://www.conforto-ensemble.nl

Organisatie: Cultbee. Het concert duurt een uur zonder pauze. Met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen. Meer informatie, toelichting op de muziek, links naar video’s, en mooie foto’s van de musici vindt u op de website: www.cultbee.nl

Foto-bijschrift: de musici van het Conforto Ensemble.

Over de organisator

Georganiseerd door
Cultbee

Cultbee  = Stichting Cultuur Beetsterzwaag: lage drempel, hoge kwaliteit, dichtbij, klassieke kamermuziek, concerten, cultuurtips, kunst, theater.