€ 10 – € 15

Concert "Ik herken liefde door de pijn" Viool & Harp

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kasteel Groeneveld

Groeneveld

Groeneveld 2

3744 Baarn

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

“Ik herken liefde door de pijn, door de breuk van de meest trouwe snaren”.

Vanuit een fascinatie voor het engagement van de Russische dichteres Marina Tsvetajeva (1892-1941) die in barre omstandigheden schoonheid en verwondering blijft creëren, stelden violiste Anastasia Kozlova en harpiste Eva Tebbe een programma samen waarin breekbaarheid, kracht en extase samen komen.

Met ondermeer werken van componisten die ten tijde van de Sovjet repressie net als dichteres Marina Tsvetajeva vochten om hun artistieke vrijheid. Met o.m. Dmitri Shostakovitsj, P.I. Tsjaikovski, Sergei Prokofiev en Arvo Pärt. Daarnaast klinkt hun tijdgenoot en bewonderaar Benjamin Britten; een overtuigd pacifist.

De combinatie viool-harp is hoewel bijzonder klankrijk en expressief geen alledaagse bezetting waar veel origineel repertoire voor bestaat. Voor dit duo is dat juist een vrijbrief om uitgebreid op onderzoek uit te gaan! Soms is slechts een dichtregel genoeg om een stroom aan muzikale associaties en ideeën los te maken en een spannend programma samen te stellen. Grote bekende componisten, nieuwe arrangementen en pas ontdekte schatten klinken naast elkaar.

Violiste Anastasia Kozlova speelt vele kamermuziekrecitals, evenals soloconcerten in binnen- en buitenland. Ze werkte samen met musici zoals Sergei Pashkevich, Bernd Brackman, Klara Würtz, Natacha Kudritskaya, Daria van den Bercken, Timora Rosler, Daniel Rowland, Duo Bilitis, Vladimir Mendelssohn, Anna Shafajinskaia, Sergei Stadler. . In 2009 richtte zij het Festival Gooisch Klassiek op dat zich richt op het bereiken van nieuw publiek voor klassieke muziek door de samenwerking met andere kunstdisciplines aan te gaan en het programmeren op ongebruikelijke locaties. Vanaf 2018 is zij directeur van Festival Groeneveld.

Harpiste Eva Tebbe staat als veelzijdige muzikale persoonlijkheid op de (inter)nationale kamermuziekpodia, brengt regelmatig nieuwe composities in première. Als harpiste, performer en vocalist werkte zij veelvuldig mee aan theaterproducties van o.m. het Noord-Nederlands Toneel (2014-2018) en mime-theatergroep Bambie (2017/18). Eva Tebbe maakt vast deel uit van Duo Bilitis en de Eef van Breen Group.Tijdens (inter)nationale festivals deelde zij het podium met Philippe Graffin, Christoph Schiller, leden van het quatuor Danel en vele anderen.

23 juni, aanvang: 12.00 uur

€ 15,-, kinderen vanaf 10 jaar € 10,-

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kasteel Groeneveld

Groeneveld

Groeneveld 2

3744 Baarn

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen