€ 284,35

Congres ‘3D-betonprinten: een opmaat naar digitalisering van de bouw- en va...

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Hoofdkantoor van Witteveen+Bos

Leeuwenbrug 8

7411 TJ Deventer

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

3D-betonprinten: het kan en het gebeurt! De Vergaderfabriek in Teuge en de fietsbrug in Gemert vorig jaar zijn te zien als bewijs voor de 3D-betonprinttechniek. Veel andere projecten staan op stapel. We hebben een schat aan ervaring opgedaan. Graag delen wij onze inzichten met u tijdens het congres ‘3D-betonprinten: opmaat naar digitalisering van de bouw en vastgoedmarkt’ in de praktijk’ op donderdag 18 april in Deventer.

Als voorlopers in deze innovatie zijn Witteveen+Bos, Revelating en The Form Foundation nauw betrokken bij de ontwikkeling van De Vergaderfabriek, die in de zomer van 2019 zal worden opgeleverd. Tot in detail wordt aan de hand van dit project ingegaan op de zaken waar opdrachtgevers en uitvoerders tegenaanlopen in het hele traject van idee naar oplevering. Hoe verkrijg je een omgevingsvergunning voor het ontwikkelen van een geheel nieuw gebouw, waarvoor nog geen specifieke (beleids)regels bestaan? Wat waren de technische en logistieke hete hangijzers?

3D-printen is een opmaat naar de verdere digitalisering van de bouw. De sprekers vertellen over hun ervaring met de inzet van algoritmes, sensoren en robots voor het ontwerpen en produceren van gebouwen, en over de impact die dat zal hebben op de manier van werken en op de business modellen in de bouw- en vastgoedmarkt. Wij voorspellen dat deze markten zullen platformiseren!

Tijdens het middagcongres over dit onderwerp, voor professionals in de vastgoedwereld (zoals projectontwikkelaars, financiers, aannemers, pensioenfondsen en overheden) laten we zien waar de techniek nu staat, vertellen we over de technische (on)mogelijkheden en schetsen we de kansen en maatschappelijke gevolgen van deze innovatieve ontwikkelingen.

Programma

13.00 - Ontvangst

13.30 - Inleiding door Hugo Jager, projectleider/innovatiemanager Revelating - Het 3dprinten van De vergaderfabriek als voorbeeld van de digitalisering van de bouw.

13.45 - Pim van Wylick, architect The Form Foundation: Algoritmes in ontwerp - Het ontwerpen van De Vergaderfabriek, de vormvrijheid en de impact op de gebouwde omgeving. En de inzet van algoritme gestuurde ontwerpsoftware en de impact op het ontwerpproces.

14.30 - Pauze

14.45 - Marijn Bruurs, adviseur digital construction bij Witteveen+Bos: Waar staat de techniek van het 3D betonprinten en de ontwikkeling van digital construction.

15. 30 - Hugo Jager, Het 3dprinten van De vergaderfabriek: een opmaat naar de digitalisering en platfomisering van de bouw- en vastgoedmarkt.

16.15 Pauze

16.30 Discussie met sprekers en publiek - De digitalisering van de bouw- en vastgoedmarkt en de noodzaak sneller te innoveren!

17.00 Borrel

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Hoofdkantoor van Witteveen+Bos

Leeuwenbrug 8

7411 TJ Deventer

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen