Gratis

Congres en Diner 'De échte waarde van ons voedsel'

Evenementdetails

Locatie

Locatie

Voor het Congres - Theater Sneek, Westersingel 28, Sneek Voor het Diner - ROC Friese Poort

Harste 4-6

8602 JX Sneek

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Uitnodiging voor congres en diner op dinsdag 15 oktober over de échte waarde van ons voedsel en de lancering van de Friese Voedselbeweging.

Over dit evenement

Als onderdeel van de World Food Week wordt op dinsdag 15 oktober aanstaande in Sneek de Friese Voedselbeweging gepresenteerd, een sterk en groeiend netwerk van partijen die de krachten bundelen om tot een duurzaam, gezond en houdbaar voedselsysteem te komen. Initiatiefnemers zijn onder andere Circulair Friesland, Friese Milieufederatie, Landschapsbeheer Friesland, Netwerk Duurzame Dorpen, Nordwin College, De Streekboer, Voedselcoöperatie Ús Iten. Graag nodigen wij jou, als betrokkene bij de (Friese) Voedselbeweging, uit onze gast te zijn bij het congres en diner dat als startevenement wordt georganiseerd door de Friese Voedselbeweging, ROC Friese Poort en gemeente Súdwest-Fryslân. Het thema is 'De échte waarde van ons voedsel'.

Tijdens deze dag staat de vraag centraal hoe we de wereld beïnvloeden met wat er op ons bord ligt. Het congres schetst de redenen om het anders te willen en de mogelijkheden om het anders te doen. Met de Friese Voedselbeweging willen we als maatschappelijke organisaties, producenten, burgers, ondernemers en overheid de krachten bundelen om de voedseltransitie mogelijk te maken met behulp van de ontwikkeling van een duurzame lokale voedselketen.

Aansluitend vindt het Impact Diner plaats, waarbij studenten van de gespecialiseerde koksopleiding Dutch Cuisine van ROC De Friese Poort koken met impact. Impact op de gezondheidsaspecten van ons voedsel door de bereidingswijze als ook de impact op klimaat, biodiversiteit en landschap door de keuze voor lokale duurzaam geproduceerde ingrediënten en minder vlees. Helaas zijn er voor het diner geen plaatsen meer beschikbaar. Het volledige programma vind je onderaan deze uitnodiging.

Het congres vindt plaats in Theater Sneek, westersingel 28, en het diner vinden plaats bij ROC De Friese Poort, Harste 4-6, 8602 JX Sneek. Het congres start om 14.00 uur en is ca. 17.00 uur afgelopen. Aansluitend start het diner om 18.00 uur en duurt tot ca. 22.00 uur. Opgave voor het congres is mogelijk via onderstaande link.

Graag tot 15 oktober!

Delen met vrienden

Locatie

Voor het Congres - Theater Sneek, Westersingel 28, Sneek Voor het Diner - ROC Friese Poort

Harste 4-6

8602 JX Sneek

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen