Gratis

Constructeur Magazine x Technology Park Ypenburg

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Technology Park Ypenburg

Laan van Ypenburg 42

2497 Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Engineers, ontwerpers en werktuigbouwkundigen: kom naar Constructeur Magazine x Technology Park Ypenburg

Over dit evenement

Dinsdag 18 juni Constructeur Magazine x Technology Park Ypenburg

Speciaal voor engineers, ontwerpers en werktuigbouwkundigen organiseert Technology Park Ypenburg samen met Constructeur Magazine een event op dinsdagmiddag 18 juni 2019.

De bedrijven Promolding, Airborne, GTM Advanced Structures en KVE Composites Group vertellen de lezers van Constructeur Magazine over hun ervaringen met het maken van demonstrators met composiet en de laatste technieken in het Technology Park Ypenburg programma.

Meer informatie over het event:

Waarom composiet straks ook jouw sector verovert

Composieten zijn niet nieuw. Ze worden al een tijdje gebruikt in de lucht- en ruimtevaart. Waarom? Het is licht en oersterk. Maar er is één nadeel: composieten worden vooralsnog met de hand bewerkt. En dat is kostbaar.

Technology Park Ypenburg

Maar wat als we dat goedkoper maken? In het programma Technology Park Ypenburg hebben de bedrijven Promolding, Airborne, GTM Advanced Structures en KVE Composites Group hun expertise gebundeld om enkele baanbrekende demonstrators de CubeSat (mini-satelliet), leading edge (vleugelvoorrand) en de Digital Client Portal neer te zetten.

Hiermee bewijzen zij dat door het digitaliseren en automatiseren van de productieprocessen, composiet onderdelen goedkoper kunnen worden geproduceerd waardoor zijn een goed alternatief worden voor de meer klassieke materialen. En niet alleen in de lucht- en ruimtevaart.

Hoe je werkt met composiet

Wat betekent dit voor jou als ontwerper, engineer, werktuigbouwkundige? In ieder geval dat het handig is om te weten waar je op let tijdens je ontwerp als composieten worden gebruikt. Dat je een metaalontwerp niet 1-op-1 kopieert naar een composiet ontwerp. En waarom veel sectoren kunststof composieten overwegen in plaats van metaal.

De experts van het TPY-programma leggen je op dinsdag 7 mei graag aan de hand van hun demonstrators uit waar zij tegenaan liepen, waar je rekening mee houdt in je productie-en ontwerpproces en wat de laatste trends zijn in composietenland op het gebied van:

· Spuitgieten (in 3D-geprinte mallen)

Thermoplastische composieten met korte vezels (glas of koolstof) kunnen ook gespuitgiet worden. Dit geeft een grote vormvrijheid in combinatie met een hoge sterkte en stijfheid ven het eindproduct. Voor prototypes en kleine series kunnen korte vezel composieten ook in geprinte matrijzen gespuitgiet worden, wat de doorlooptijd en kosten bij productontwikkeling sterk reduceert. Gespuitgiete composiet onderdelen kunnen goed gecombineerd worden met continu vezel composieten door middel van overmoulden en lassen.

· Testen van geavanceerde materialen en constructies

Voor toepassen van materialen en constructies moeten diverse testen uitgevoerd worden waarbij rekening wordt gehouden met het uiteindelijke gebruik.Hierbij wordt aandacht besteed aan statische testen, vermoeiing, temperatuur invloed, trillingen en NDT (Niet Destructieve Testen)

· Lassen tussen laminaten en inductielassen

Inductielassen is het verwarmen van elektrisch geleidende componenten door middel van een magnetisch veld. Met deze techniek kunnen thermoplastische koolstofvezel componenten zonder toevoeging van externe materialen aan elkaar gelast worden. De opwarming wordt in meer of mindere mate beïnvloed door de oriëntatie van de vezels, materiaal type, vezel type, magnetisch veld sterkte. Hiernaast is het voor een goede verbinding belangrijk dat alle componenten goed aangedrukt worden om delaminaties te voorkomen. KVE gaat in op welke factoren belangrijk zijn voor inductielassen en waar rekening mee gehouden dient te worden.

· Automatisering

We vereenvoudigen het ontwerpproces en de productie door een digitaal platform te ontwikkelen. Hiermee kan een klant rechtstreeks eenvoudige laminaten bestellen die vervolgens geautomatiseerd geproduceerd worden.

Wanneer? Dinsdag 18 juni 13.00-18.00 inclusief borrel.

Waar? Technology Park Ypenburg, Laan van Ypenburg 42, Den Haag.

Foto's: Daniel Verkijk

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Technology Park Ypenburg

Laan van Ypenburg 42

2497 Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen