Gratis

Consumentenonderzoek naar plantaardige producten (NL)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Waar liggen de grootste kansen op plantaardig gebied voor de Nederlandse markt? Op woensdag 15 juli delen we resultaten van ons onderzoek.

Over dit evenement

De vraag naar plantaardige producten groeit en het aanbod aan plantaardige alternatieven neemt snel toe.

ProVeg International heeft recent een onderzoek uitgevoerd onder duizenden consumenten in 9 Europese landen, om prioriteiten voor productverbetering en ontwikkeling te formuleren gebaseerd op de ervaring van consumenten bij het kopen en consumeren van plantaardige alternatieven.

ProVeg ondervroeg 1.285 Nederlandse consumenten naar hun ervaring met het kopen en consumeren van plantaardige producten. Op basis van deze antwoorden hebben we de grootste kansen voor retailers, horeca ondernemers en voedselproducten op de Nederlandse markt geïdentificeerd.

Tijdens dit webinar leer je over het enorme potentieel voor het ontwikkelen en lanceren van nieuwe plantaardige producten in meerdere voedselcategorieën met duidelijke groeimogelijkheden.

Sprekers

dr. Martine van Haperen, Senior Consultant Food Industry & Food Service

Als vegan food professional is dr. Martine van Haperen een veelgevraagd spreker en adviseur. Zij is ervaren in het ontwikkelen van succesvolle innovatieve plantaardige recepturen en heeft een gedegen kennis van de ontwikkelingen in deze snel groeiende markt. Haar websites met recepten en productreviews worden wereldwijd gevolgd. Door haar werk heeft zij al jarenlang contact met een brede doelgroep van mensen die (meer) plantaardig willen eten. In haar activiteiten combineert zij een passie voor gezondheid en duurzaamheid met een wetenschappelijk onderbouwde werkwijze. Zij is als onderzoeker verbonden aan de Universiteit Leiden.

Jacqueline Castelijns, Projectmanager Food Industry & Foodservice

Jacqueline Castelijns heeft brede ervaring met projecten op het gebied van innovatie en verandering. Vanuit haar activiteiten met nieuwe eiwitbronnen sprak zij in de afgelopen jaren duizenden consumenten die graag meer plantaardig willen gaan eten over hun ervaringen en wensen. Zij werkt met spelers uit de hele voedselketen: telers, onderzoekers, producenten, detailhandel en chefs. Castelijns is deskundige in het vormgeven van de maatschappijbrede transitie naar een meer plantaardig voedingspatroon en het tot stand brengen van samenwerkingsverbanden die dit kunnen versnellen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen